Följ HSB Riksförbund

HSB Riksförbund säljer revisionsverksamheten

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2006 09:32 CET

HSB Riksförbund har i enlighet med tidigare beslut på förbundsstämman avyttrat BoRevision i Sverige AB.

Köpare är Christer Weglin och Jörgen Götehed som via bolaget Weglin & Götehed Konsulter AB förvärvat samtliga aktier i BoRevision i Sverige AB. Christer och Jörgen är sedan ett flertal år tillbaka verksamma i bolaget på ledande positioner.

Syftet med försäljningen är dels att revisionsverksamheten skall vara helt fristående från HSB och dels ge bolaget möjligheter att möta framtida ökande krav på kompetensförsörjning. Tillträdet sker den 2 januari 2007.

Ett flertal revisionsbyråer har erbjudits verksamheten och valet av köpare har uteslutande baserats på en marknadsmässig bedömning. Kriterierna har härvid varit pris, garantier, andra åtaganden samt en bedömning av förutsättningarna för framtida samarbete.

BoRevision kommer även framledes att bibehålla den starka nischen bostadsrättsföreningar. Det skall vara den huvudsakliga inriktningen. BoRevision är Sveriges ledande revisionsbyrå inom bostadsrättsrevision.

Köparna har för avsikt att bredda verksamheten för att öka serviceutbudet till HSB och bostadsrättsföreningar. Breddningen kommer framför allt att innebära ett större och bredare utbud på konsultsidan vilket efterfrågas från HSB-föreningarnas sida. Flera av BoRevisions medarbetare har erfarenhet av och utför idag kvalificerade konsulttjänster.

Avtalet innebär bland annat att köparna lämnar en femårig garanti på den schablonmässiga prismodellen (arvodestrappa) som idag finns för revision av medlemsföreningar inom HSB. Säljaren åtar sig att under en period av tre år utse den revisor som BoRevision anvisar för revision av HSB:s bostadsrättsföreningar.

HSB kommer efter försäljningen, på samma sätt som tidigare, att samarbeta med ett bolag som har en stabil personalsituation och mycket hög kunskap inom brf-sektorn. Ett företag där de anställda är mycket väl förtrogna med HSBs verksamhet. Samarbetet mellan HSB och BoRevision gäller under en period av minst tre år med början år 2007.

För ytterligare information kontakta:

Gun-Britt Mårtensson, HSB Riksförbund, 08-785 3306
Niklas Widebeck, HSB Riksförbund, 08-785 3249
Christer Weglin, BoRevision, 08-737 90 40
Jörgen Götehed, BoRevision, 08-737 90 32

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.