Följ HSB Riksförbund

HSBs bosparare erbjuds kapitalskyddad aktieindexobligation

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2007 10:11 CEST

HSBs drygt 100 000 bosparare erbjuds från den 3 oktober 2007 en ny sparform, SPAX HSB Bospar. Det är en aktieindexobligation som kombinerar obligationens trygghet med marknadens möjligheter. När den aktuella marknaden utvecklas fördelaktigt tar man del av den tillväxten. Om den aktuella marknaden utvecklas mindre gynnsamt återbetalas ändå alltid nominellt belopp vid löptidens slut.

- Våra bosparare har uttryckt en önskan om kompletterande sparalternativ med större avkastningsmöjligheter. Vi är därför glada över att tillsammans med Swedbank kunna erbjuda SPAX HSB Bospar, som ger våra bosparare goda möjligheter till avkastning utan att riskera att förlora sitt bosparkapital. Det säger Lars Mellgren, VD HSB ProjektPartner i en kommentar


SPAX HSB Bospar i korthet:

Löptid: ca 7 år
Teckningsperiod: 3 oktober – 14 november
Lägsta teckningsbelopp: 5 000 kr plus courtage på 1,5 procent av likvidbeloppet
(minimum 150 kr)

SPAX HSB Bospar tecknas på närmaste Swedbankkontor och omfattas av HSBs regler för bosparpoäng.


Den aktuella marknaden:

SPAX HSB Bospar bygger på ett index bestående av cirka 30 företag på den svenska marknaden. Kriterierna för de ingående bolagen säkerställer både en hållbar utveckling och krav på etiska placeringar.

Läs mer om HSBs bosparande och SPAX HSB Bospar på www.hsb.se/bospar

Kontakt: Göran Sundeman, finanschef HSB ProjektPartner 0705 361 307


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.