Följ HSB Riksförbund

Måndag hela veckan i Almedalen

Blogginlägg   •   Jul 01, 2016 13:41 CEST

Snart har jag fler Almedalsveckor i kroppen än Expressens Niklas Svensson. Min första medverkan i Almedalen var 2005. Då var det 250 arrangemang. Nu är det närmare 4 000. Man kan få seminarieskörbjugg för mindre. Jag har tidigare skrivit om när Almedalen var ett småskaligt sommarkollo för statsvetare. Det kan man romantisera. Och det är kanske lite larvigt. Men det finns en risk att Almedalen till slut blir en kolossal corporate-karneval som slår knut på sig själv.

Nu ska jag dit igen. Det ska såklart som vanligt bli spännande. Särskilt eftersom bostadsfrågan nu är ett av huvudnumren under veckan. Så var det inte förr i tiden. Förr i tiden bloggranskade dåvarande ordföranden för Hyresgästföreningen, Barbro Engman, partiledartalen. Den som pratade mest bostadspolitik skulle vinna. Ingen vann. Som så ofta var det trots allt inte bättre förr.

HSBs dag är måndag. Vi ser framför allt fram emot vad finansminister Magdalena Andersson anser om möjligheterna att skapa en ny social bostadspolitik, hur vi i bostadsbranschen kan bygga nya bostäder som fler har råd med och vad till exempel DN:s Viktor Barth-Kron tycker om branschens nya bostadssatsningar. Ja, seminarier som HSB arrangerar och som man kan läsa mer om här.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.