Följ HSB Riksförbund

Överlåta bostadsrätt – Vad ska ingå i överlåtelsehandlingen?

Blogginlägg   •   Okt 12, 2018 09:00 CEST

Överlåta bostadsrätt – Vad ska ingå i överlåtelsehandlingen?

För att en överlåtelse av en bostadsrätt ska vara giltig krävs det att avtalet är skriftligt. I avtalet ska även objektet ska beskrivas, det ska alltså tydligt framgå att avtalet gäller en överlåtelse av en viss lägenhet (t.ex. genom angivande av adress och lägenhetsnummer). Dessutom måste det i avtalet framgå det överenskomna priset för bostadsrätten. Sidoöverenskommelser avseende priset är inte giltiga. Slutligen måste avtalet vara undertecknat av både köpare och säljare.

Samma formella krav föreligger om lägenheten ska överlåtas som gåva. Istället för att de överenskomna priset ska det framgå att det handlar om en gåva. Om gåvan ges mellan makar behöver gåvan registreras hos Skatteverket.

HSBs jurister kan hjälpa er förening

Medlemmar i HSB kan kostnadsfritt kontakta HSBs medlemsrådgivning för generell juridisk rådgivning. Ring 0771 472 472.

HSBs jurister kan även bistå er bostadsrättsförening med specifik rådgivning, klicka här för att veta mer. Tillsammans går vi igenom ert ärende för att se vilket stöd ni behöver. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.