Följ HSB Riksförbund

Advokat blir ny ordförande i HSB

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2007 08:23 CEST

På tisdag 29 maj väljer HSBs förbundsstämma ny ordförande i HSB Riksförbund. En enig valberedning föreslår Kent-Olof Stigh från Göteborg. Kent-Olof är 52 år och arbetar som brottmålsadvokat med egen byrå. Han har ett gediget förflutet som styrelseledamot på olika nivåer i HSB och har på senare år varit ordförande i HSB Göteborg.

På stämman avgår Gun-Britt Mårtensson som varit ordförande i HSB Riksförbund sedan 1997. Under sina tio år som ordförande har Gun-Britt Mårtensson varit ivrig påhejare av att HSB ska verka enligt sitt kooperativa idéarv och har därför drivit ett stort antal processer om värderingsstyrning, förstärka de förtroendevaldas roll, långsiktig hållbarhet och kod för föreningsstyrning, för att nämna några exempel. Gun-Britt Mårtensson har också varit mycket aktiv i debatten om hushållstjänsterna eller bonära tjänster som hon vill kalla det och som hon menar är en ”klockren” fråga för HSB som ska skapa trygghet i boendet.

Kent-Olof Stigh vill fullfölja det arbetet genom att satsa på opinionsbildning om den kooperativa bostadsrättens fördelar och en starkare återförening av ideologi och affärer, som båda är viktiga och nödvändiga ingredienser i en kooperativ verksamhet.

HSBs förbundsstämma genomförs på City Conference Center (Norra Latin) i Stockholm med början måndag 28 maj, kl 10:00. Ordförandevalet planeras ske efter lunch (ca kl 13:00) den 29 maj.

Kontakt med Kent-Olof Stigh efter valet av förbundsordförande förmedlas av presschef Åke Johansson, 070 648 89 66, som också svarar på frågor i övrigt om förbundsstämman.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.