Följ HSB Riksförbund

Anders Lago i sitt inledningstal på HSB-stämman: "Jag vill tillsamman med er sätta HSB på kartan"

Pressmeddelande   •   Maj 19, 2011 15:00 CEST

Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje valdes på torsdagen till ny förbundsordförande i HSB och han möttes av ljudliga ovationer från stämmodeltagarna som tydligt visade att valet var populärt.  

 - Jag vill tillsammans med er på ett nytt sätt sätta HSB på kartan och göra HSB känt även utanför medlemsleden, sade Lago i sitt tacktal till stämman.  

Lago levererade också en tydlig uppmaning till alla ledande företrädare i HSB att ta på sig ledartröjan och återta HSBs ledande position i utvecklingen av boendet.  Han manade HSB att bli en tydligare aktör när det gäller att bidra till att öka bostadsbyggandet.  

- Vet ni, om man ställer alla i led, kommer Stockholms bostadskö starta här vid Folkets Hus i Stockholm och sträcka sig ända till Norrköping, 16 mil bort.  

Lago ansåg att det böver byggas minst en halv miljon bostäder på tio år i Sverige .  

 - Om det på 60-talet gick att bygga en miljon bostäder på tio år, måste det förstås vara möjligt femtio år senare, bygga hälften så många bostäder på samma tidsperiod. Det är inte alls omöjligt om alla samverkar och börjar nu, sade Lago.  

Han levererade också en tydlig uppmaning till byggföretagen och regeringen  när det gäller att ta itu med de skenande byggkostnaderna.  

 - Det är åtgärder som måste till och inte fler utredningar. Regeringen måste på allvar ta itu med att bryta upp byggföretagens oligopolmarknad, där några få aktörer dominerar helt och kan sätta sina egna priser, sade Lago          

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.