Följ HSB Riksförbund

Bospargrisar har slitit sig och driver nu mot Norge

Pressmeddelande   •   Apr 01, 2015 05:00 CEST

Då det kommit till vår kännedom att minst två, eventuellt tre, av de bospargrisar som skickats upp i marknadsföringssyfte, nu slitit sig, vill vi varna allmänheten.

– Det är djupt olyckligt att detta inträffar nu, säger Caroline Hedlund, ansvarig på HSB Projektpartner, att vi redan under testflygningarna drabbas av ett sådant bakslag kan knappast beskrivas som svinkul…

HSB har nu vidtagit den ovanliga åtgärden att gå ut i direktsändningar från sin tv-studio. De ständigt uppdaterade sändningarna kan ses på HSBs Facebook-sida samt HSBs Youtube-kanal. En summering av dagens sändningar hittills finns bifogade i filer till detta pressmeddelande samt på bifogade wetransfer-länk.

Reklamgrisarna som har måtten 6,2 x 4,6 meter har slitit sig från sina förtöjningar och driver nu enligt uppgift i rakt nordvästlig riktning mot norska gränsen.

Informationen om att Norska luftförsvaret nu reagerat och betecknar grisarna som svenska drönare har inte ännu bekräftats, men vi beklagar naturligtvis om grisarna skapar friktion mellan de två broderländerna.

Det har också kommit obekräftade uppgifter om att en tax synts hänga i en av linorna på en av bospargrisarna, och vi vill bara poängtera att vi inte har säker information om detta.

Taxen ska ha bitit en av linorna, som då brustit, varefter hela ekipaget lämnade Säffle vid ca 10.30 på förmiddagen. Svenska Kennelklubben har dementerat att en tax attackerar så stora djur, men vi har alltså inte säkra uppgifter kring detta.

– Vi vill understryka att inga djur kommit till skada i denna incident – varken gris eller tax, säger en lätt skakad Caroline Hedlund på HSB.

Vi uppmanar allmänheten om att hålla uppsikt i trakten av Dalarna och Sunne. Vi skulle uppskatta all form av information som kan leda till att grisarna infångas.

Länkar, bilder och filmer för fri visning att ladda ner:

https://www.facebook.com/HSBiSverige

https://www.youtube.com/user/HSBiSverige

https://twitter.com/hsbisverige

We Transfer (alla filmer och bilder om grisens väg från våra sändningar):

http://bit.ly/1I0adnw

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.