Följ HSB Riksförbund

Bostadsrättsföreningen Hilda i Malmö nomineras till E-Prize

Pressmeddelande   •   Maj 02, 2012 10:27 CEST

HSB brf Malmö har nominerats till E-Prize, som på några år har blivit ett av Sveriges ledande energipris. Priset belönar dem som kombinerar energi, effektivitet och ekonomi för att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och öka sin konkurrenskraft. Brf Hilda är nominerad i kategorin Fastighet och offentlig sektor.

 E-Prize delas ut av Veckans Affärer i samarbete med E.ON.

Per Grankvist, juryns ordförande och VA-redaktör med inriktning på energi och hållbarhet motiverar nomineringen:

– Man pratar mycket om betydelsen av att ha en eldsjäl. I Hilda är det inte en utan många eldsjälar som samverkar. Det tycker vi är spännande.

– Det är också spännande att det är en bostadsrättsförening som genomför det Hilda gör. Bostadsrättsföreningar brukar vanligen vara kortsiktiga i sitt tänkande. I det perspektivet är Hilda ett lysande undantag.

Brf Hildas förnyelseprojekt – Hållbara Hilda – innehåller bland annat insatser som beräknas minska energianvändningen med en tredjedel. I projektet ingår även solceller, elcykelpool och boendeprogram i kampen för att på kort tid halvera Hildas CO2-påverkan. Förnyelsen av brf Hilda har en budget på 240 miljoner kronor.

– Alla satsningar inom Hildas förnyelseprojekt gynnar miljön samtidigt som de långsiktigt stärker medlemmarnas och föreningens ekonomi. Minskar vi energianvändningen minskar vi också kostnaderna. Målet är ekonomisk, teknisk, social och miljömässig hållbarhet, förklarar Giovanna Brankovic i en kommentar till E-Prize nomineringen.

Priset delas ut under E-Prizedagen 30 maj på Grand Hôtel i Stockholm.

 

 

För ytterligare information:

Per Grankvist, Veckans Affärer, per.grankvist@bt.bonnier.se – 073-50 00 600

Giovanna Brankovic, ordförande HSB brf Hilda, giovannabrankovic@gmail.com – 076-10 07 955

 

 

E-Prize delas ut i tre kategorier; Storföretag, Små- och mellanstora företag samt Fastighet och offentlig sektor och utses av en oberoende jury.

www.va.se/energi

 

HSB brf Hilda ligger i Rosengård, Malmö. Föreningen byggdes 1969/70 och innehåller 767 lägenheter fördelade på 16 hus.

www.hsb.se/malmo/hilda

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.