Följ HSB Riksförbund

Fel i Aftonbladet om oskyddat bosparande i HSB

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2008 10:55 CEST

I en stort uppslagen artikel med rubriken Ditt konto kan vara i fara och med underrubriken här förlorar du allt listar tidningen 63 olika bankkonton som påstås vara i fara eftersom de saknar insättargaranti. Bland dessa konton nämns HSB Bosparkonto.

- Det här är helt fel och jag vill dementera att HSBs traditionella bosparande inte omfattas av insättargarantin. Det finns absolut ingen grund för att bospararna behöver vara oroliga för sina pengar som Swedbank förvaltar. Jag är mycket kritisk mot att massmedierna på det här sättet driver upp en helt obefogad krisstämning hos allmänheten. Man borde ta ett större ansvar och ha  bättre kontroll av fakta som man redovisar. Det säger Lars Mellgren, VD på HSB ProjektPartner som ansvarar för HSBs bosparande.

I sak är det endast en mycket liten andel av bospararna i HSB som inte omfattas av insättargarantin. Det handlar om bosparare som valt alternativen HSB Spax Bospar eller HSB Fasträntekonto .

- Men inte heller dom som valt sådana alternativ behöver vara oroliga för att deras pengar skulle vara i fara. Det finns ingen substans i ryktena kring Swedbank. Finansinspektionen påpekar att samtliga storbanker i Sverige har en god kapitalbas och kan klara stora förluster utan att kapitaltäckningen är hotad, säger Lars Mellgren

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.