Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fel i Aftonbladet om oskyddat bosparande i HSB

I en stort uppslagen artikel med rubriken Ditt konto kan vara i fara och med underrubriken här förlorar du allt listar tidningen 63 olika bankkonton som påstås vara i fara eftersom de saknar insättargaranti. Bland dessa konton nämns HSB Bosparkonto.

- Det här är helt fel och jag vill dementera att HSBs traditionella bosparande inte omfattas av insättargarantin. Det finns absolut ingen grund för att bospararna behöver vara oroliga för sina pengar som Swedbank förvaltar. Jag är mycket kritisk mot att massmedierna på det här sättet driver upp en helt obefogad krisstämning hos allmänheten. Man borde ta ett större ansvar och ha  bättre kontroll av fakta som man redovisar. Det säger Lars Mellgren, VD på HSB ProjektPartner som ansvarar för HSBs bosparande.

I sak är det endast en mycket liten andel av bospararna i HSB som inte omfattas av insättargarantin. Det handlar om bosparare som valt alternativen HSB Spax Bospar eller HSB Fasträntekonto .

- Men inte heller dom som valt sådana alternativ behöver vara oroliga för att deras pengar skulle vara i fara. Det finns ingen substans i ryktena kring Swedbank. Finansinspektionen påpekar att samtliga storbanker i Sverige har en god kapitalbas och kan klara stora förluster utan att kapitaltäckningen är hotad, säger Lars Mellgren

Ämnen

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden