Följ HSB Riksförbund

​HSB 100 – storsatsning på billigare bostäder

Pressmeddelande   •   Jun 29, 2015 07:00 CEST

HSB fyller snart 100 år och redan nu firar vi med att presentera en helt ny bostadssatsning. HSB 100 är en satsning på vettiga bostäder till vettiga priser. Det innebär att vi kan bygga mer, till fler och på nya platser runt om i landet.

– Det är glädjande att kunna presentera HSBs nya bostadssatsning. Det gör att vi nu kan bygga på fler platser runt om i Sverige där behovet, målgrupperna och förutsättningarna finns. Vi letar lägen som har potential att bli nya attraktiva bostadsområden, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

Sverige har idag bostadskris. Drygt hälften av landets kommuner har bostadsbrist. Och en stor del av bostadsbyggandet har skett i attraktiva lägen som många inte har möjlighet att efterfråga.

Mot bakgrund av det ska satsningen HSB 100 ha en boendekostnad som svarar mot lokala behov och efterfrågan för alla med en genomsnittlig inkomstnivå på respektive ort. Det är ett konkret bidrag till att lösa bostadskrisen och vi vänder oss till dem som inte kommit in på bostadsmarknaden. Satsningen gäller både byggande av bostadsrätter och hyresrätter. Och vi ska skapa nya platser för boende som hittills är outforskade.

– HSB satsar nu på en målgrupp som få andra siktar på. Många av dessa hushåll återfinns bland våra 100 000 bosparare och de efterfrågar bostäder som aldrig förr. Vi vill nå många fler bostadssökande än vi gör idag - i hela landet, säger Matias Lindberg, vd för HSB ProjektPartner.

Fler borde hjälpas åt att lösa bostadskrisen. Nu söker vi strategiska allianser för samarbete i kommuner där efterfrågan på bostäder finns.

– HSB styrka är vi finns över hela landet och har därför kapaciteten att ta ett helhetsgrepp över situationen. Men vi behöver också partners för att förverkliga drömmen om en ny bostad. Det rådande tillståndet på bostadsmarknaden löser vi bara tillsammans, inte var och en för sig, säger Matias Lindberg.

För mer information om HSB 100, se här

Kontakt:
Sanna Edling, projektledare HSB 100, 0702–757025, sanna.edling@hsb.se

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.