Följ HSB Riksförbund

HSB Brf Örnens solenergiprojekt utsett till årets anläggning

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2010 14:49 CEST

Svensk solenergi har utsett HSB Brf Örnen i Sundsvall till årets anläggning. Anders Wijkman delade ut  priset igår kl 10:40 till bostadsrättsföreningens ordförande Bertil Lehto på Norra Latin i Stockholm.

Jurymotivering lyder:
”En tekniskt och estetiskt väl utförd solvärmeanläggning som på ett förtjänstfullt sätt exemplifierar möjligheterna att kombinera solvärme med fjärrvärme samtidigt som den visar på nya affärsmöjligheter för fjärrvärmebolagen. Det faktum att anläggningen uppförts av en engagerad bostadsrättsförening på en vacker plats ger anläggningen ett stort exponeringsvärde.”

Svensk Solenergi är en branschförening, som med drygt 70 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.

Årets anläggning - Utmärkelsen avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska be­akta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanlägg­ningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnämnande.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.