Följ HSB Riksförbund

HSB Göteborg bäst på att locka unga till fastighetsbranschen

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2011 08:45 CEST

HSB Göteborg bäst på att locka unga till fastighetsbranschen
HSB Göteborg är det fastighetsbolag som tar emot flest sommarjobbare, praktikanter, lärlingar och traineer. Det framgår av enkäten Framtidsindex, som genomförts av Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation och Fastighetsnytt.

 Resultatet visar att HSB Göteborg är det företag som i förhållande till antalet anställda tar emot flest ungdomar i åldern 15-21 år i sin verksamhet.

-Vi arbetar på olika sätt för att locka arbetskraft. Bland annat har vi träffat studievägledare i Göteborg och vi kommer att öka samarbetet med Chalmers. Inom kort kommer vi att göra en översyn av vilka arenor vi ska finnas på för att visa bredden av yrken inom fastighetsbranschen, säger Emma Hård, personalchef på HSB Göteborg.

Fastighetsbranschen står inför en generationsväxling och det är svårt för fastighetsföretag att hitta medarbetare med rätt kompetens. Störst är bristen på fastighetsförvaltare och fastighetstekniker. För att ta reda på hur fastighetsföretagen arbetar för att locka unga att till branschen har Fastigo och Fastighetsnytt genomfört en enkel webbenkät där företagen själva getts möjlighet att berätta hur de arbetar med frågan.


Vill du veta mer, kontakta
Emma Hård, personalchef på HSB Göteborg
Tele: 031-85 93 45 eller 0707 21 51 84
E-post: emma.hard@gbg.hsb.se

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.