Följ HSB Riksförbund

HSB Göteborg byggstartar i Öjersjö

Pressmeddelande   •   Okt 09, 2009 14:35 CEST

Försäljningen av bostadsrätterna i Öjersjö slår alla förväntningar. Av de planerade 28 lägenheterna finns bara ett fåtal kvar.


- Trots rådande tider har vi bestämt att vi ska byggstarta Brf Öjersjö. Över hälften är redan sålda trots att vi bara har skisser att visa upp på området, vilket är väldigt ovanligt och glädjande, säger Ulrika Palmblad, projektchef på HSB Göteborg.

Det speciella med Brf Öjersjö är att bostäderna byggs i så kallad passivhusteknik vilket innebär fördelar för både miljön och plånboken. Detta tillsammans med en arkitektur som inspirerats av äldre lantlig bymiljö har definitivt lockat de redan insatta.

- Många av de som köpt en bostadsrätt här jobbar själva inom branschen. Här finns bland annat en arkitektfamilj som tidigt var ute och tecknade sig för ett av radhusen.

Kroppar värmer husen
Brf Öjersjö har en tydlig miljövinkel där energibehovet hålls på en minimal nivå. Här behövs inga radiatorer, uppvärmning sköts av den aktivitet som pågår i huset och vattnet värms upp av solfångare på taken. Dessutom får de boende tillgång till bilpool.

- Klimatsmart boende står högt upp på mångas önskelista. En fin arkitektur, närhet till Delsjöområdet och snabb kollektivtrafik till stan gör Öjersjö till ett hett område för många som letar nytt boende.

En tydligt trendbrott som HSB Göteborg nu märker av är att de unga köparna väljer en ny typ av boendeform när de flyttar från stan.
- De yngre har fått upp ögonen för hur bekvämt och enkelt det är att bo i bostadsrätt. Många har bott i bostadsrätt inne i stan och vill fortsätta så när de bildar familj. Boendet är mer än bara hus idag. Hållbar livsstil, gemenskap och delaktighet är lika viktigt när de ska välja bostad idag.

För mer information, kontakta
Ulrika Palmblad, projektchef HSB Göteborg
Telefon: 031-85 91 93 eller 0707-21 51 67
E-post: ulrika.palmblad@gbg.hsb.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.