Följ HSB Riksförbund

HSB kommenterar förslaget om avdrag för hushållstjänster

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2006 15:16 CET

- Det är bra att skatteavdrag för hushållsnära tjänster införs. Det skapar nya jobb, men framför allt finns det ett stort behov av hushållstjänster hos många äldre och hos barnfamiljerna. HSB kommer att satsa på denna verksamhet som redan är på gång , säger Gun-Britt Mårtensson, ordförande i HSB Riksförbund i en kommentar till regeringens förslag idag.

- Men det är beklagligt att avdragen inte knyts till företagen. En sådan modell hade varit mycket bättre eftersom det medför att rabatten påverkar priset direkt för den som köper tjänsterna. Regeringens förslag innebär att hushållen måste spara på kvittorna och ansöka om rabatten hos skattemyndigheten i efterhand. Det blir krångligt och riskerar att minska efterfrågan rejält. Vi hade hellre sett ett system som innebär att priset sänks omedelbart., säger Gun-Britt Mårtensson

HSB anser också att regeringen bör gå vidare med att likställa ROT-avdragen med avdragen för hushållstjänster.

- Erfarenheterna från ROT-avdragen är enbart posistiva och därför bör de införas igen och permanentas, sägen Gun-Britt Mårtensson.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.