Gå direkt till innehåll
HSB Living Lab vinner internationellt pris

Pressmeddelande -

HSB Living Lab vinner internationellt pris

HSB Living Lab kan nu stoltsera med epitetet ett förstaklassigt innovativt projekt. Priset överlämnades den 20 oktober på den globala IASP-konferensen i Doha, Qatar.

-  Oerhört glädjande, vi är mycket stolta över detta fina erkännande! HSB Living Lab är ett utmärkt exempel från den samverkansmiljö som Johanneberg Science Park erbjuder, säger Maria Ådahl, som är på plats och tog emot priset.

HSB Living Lab är en av sex vinnare bland de nominerade projekten inom ramen för IASP Inspiring Solutions-programmet. Ett initiativ som har tagits för att främja kunskapsutbyte och erkänna framgångsrika initiativ och projekt inom sektorn för science parks och innovationsområden. 

-  Ett internationellt erkännande av det här stora slaget ger hela HSB Living Lab-projektet massor med extra energi. HSB Living Lab redan fått internationell uppmärksamhet, nu är det dags för Sverige att få veta mer om detta världsunika, tredje generations Living Lab, säger Sanna Edling, projektledare HSB Living Lab. 

HSB Living Lab är en flyttbar forsknings, demonstrations och bostadsarena. Här kommer ett sextiotal studenter och gästforskare i alla åldrar och nationaliteter att bo samtidigt som forskning på innovativ teknik, arkitektur och sociala samband ska göras, dygnet runt.  Projektet är tidsbegränsat på tio år och kommer att byggas av flyttbara moduler. I mars 2015 ska första spadtaget tas och 1 oktober är det inflyttningsdags för de singlar, par och familjer som ska bo och i vissa fall forska här.  

-  Idag är vi nio samarbetspartners som driver och utvecklar HSB Living Lab. Dessutom har vi ett nära samarbete med andra intressenter som exempelvis NASA. Här kommer vi bland annat att tillsammans forska på hur vi kan tvätta i rymden, säger Maria Ådahl.

IASP är ett världsomspännande nätverk av science parks och innovationsområden med 405 medlemmar från 73 länder, där Johanneberg Science Park är en av medlemmarna. De främsta fördelarna med att delta i denna tävling är möjligheten att få utbyta kunskap och erfarenheter med kollegor, lära från andra science parks, och inhämta inspiration och idéer.

För frågor, vänligen kontakta
Maria Ådahl, Johanneberg Science Park, maria.adahl@johannebergsciencepark.com, 0721-810578
Sanna Edling, HSB, sanna.edling@hsb.se, 0702-75 70 25

Läs mer om HSB Living Lab www.hsb.se/hsblivinglab

Läs mer om IASP Konferensen i Doha www.iasp2014doha.com

Läs mer om Johanneberg Science Park www.johannebergsciencepark.com

Läs mer om IASP http://www.iasp.ws/

HSB Living Lab huvudpartners är:
Chalmers
Johanneberg Science Park
HSB

Samarbetpartners:
Akademiska Hus
Bengt Dahlgren
Electrolux
Göteborg Energi
Peab
Tengbom

Ämnen

Kategorier


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden