Följ HSB Riksförbund

HSB löser problemet med borttappade nycklar

Pressmeddelande   •   Apr 01, 2016 00:01 CEST

Inom kort kommer lanseringen av ”selfie pay", betalningstjänst som bygger på ansiktsigenkänning. Men redan nu har finns möjligheten att använda ansiktsigenkänningstjänster för smarta hem, Selfie Sesamy System. Glöm traditionella nycklar, nu tar du bara en selfie med din mobil och vips öppnas dörren automatiskt.

Systemet som känner igen dig när du kikar in är utvecklat av HSB och har redan rönt stort intresse – mer än 56 000 svenskar blev stående utanför dörren under 2015 enligt Statistiska Centralbyrån.

Först ut med HSBs system är alla nybyggda bostäder som färdigställs under 2016.

I det internationella forskarteamet har Eckard.D.Schlysse huvudansvaret för den stora lanseringen och han ser inga större problem med systemet, tvärtom handlar det om stora vinster för samhället.

– Vi har sett att testpersonerna håller stilen bättre, då de vet att de bara kommer in om de ser ut som de ska när de kommer hem, säger Eckard.DSchlysse. Allt för sena nätter med "rajtan tajtan" kan leda till att man blir stående utanför.

Här hittar du alla nybyggda bostäder som kommer att utrustas med det nya selfie-systemet. 

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.