Följ HSB Riksförbund

HSB-medlemmarna vill ha grön växling av fastighetsskatten

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2008 09:34 CEST

Förslaget om grön skatteväxling på bostäder som HSB tillsammans med Naturskyddsföreningen och Riksbyggen förde fram under Almedalsveckan i somras får starkt stöd bland medlemmarna i HSB. Det framkommer i en ny undersökning som presenteras i det nya numret av Hemma i HSB som kommer ut i dagarna.

Förslaget går ut på att miljösmarta åtgärder i bostäderna som minskar utsläppen av växthusgaser och bidrar till ett bättre klimat ska premieras genom att man får bonus på fastighetsskatten. Förslaget om en grön skatteväxling på bostäder är ett av flera instument för att nå HSBs klimatmål om att bostadsrättsföreningarnas utsläpp av växthusgaser ska minska med 40 procent fram till 2023.

På frågan om fastighetsskatten ska stimulera investeringar som är energisparande svarar 56 procent att det är mycket bra och 28 procent att det är ganska bra. 25 procent tror absolut att den egna bostadsrättsföreningen kommer att investera i energibesparingar om man får en skattelättnad, medan 52 procent tror att bostadsrättsföreningen kanske gör det.

- Det här visar att vi har ett starkt stöd hos våra medlemmar i  våra ambitioner att HSB ska driva på i klimatfrågan, säger Kent-Olof Stigh, ordförande i HSB Riksförbund.

Undersökningen är gjord i form av en webb-enkät till ca 1 500 personer som samtliga är medlemmar i HSB  

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.