Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HSB-medlemmarna vill ha grön växling av fastighetsskatten

Förslaget om grön skatteväxling på bostäder som HSB tillsammans med Naturskyddsföreningen och Riksbyggen förde fram under Almedalsveckan i somras får starkt stöd bland medlemmarna i HSB. Det framkommer i en ny undersökning som presenteras i det nya numret av Hemma i HSB som kommer ut i dagarna.

Förslaget går ut på att miljösmarta åtgärder i bostäderna som minskar utsläppen av växthusgaser och bidrar till ett bättre klimat ska premieras genom att man får bonus på fastighetsskatten. Förslaget om en grön skatteväxling på bostäder är ett av flera instument för att nå HSBs klimatmål om att bostadsrättsföreningarnas utsläpp av växthusgaser ska minska med 40 procent fram till 2023.

På frågan om fastighetsskatten ska stimulera investeringar som är energisparande svarar 56 procent att det är mycket bra och 28 procent att det är ganska bra. 25 procent tror absolut att den egna bostadsrättsföreningen kommer att investera i energibesparingar om man får en skattelättnad, medan 52 procent tror att bostadsrättsföreningen kanske gör det.

- Det här visar att vi har ett starkt stöd hos våra medlemmar i  våra ambitioner att HSB ska driva på i klimatfrågan, säger Kent-Olof Stigh, ordförande i HSB Riksförbund.

Undersökningen är gjord i form av en webb-enkät till ca 1 500 personer som samtliga är medlemmar i HSB  

Ämnen

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden