Följ HSB Riksförbund

HSB och Dina Försäkringar i samarbete

Pressmeddelande   •   Mar 31, 2010 08:00 CEST

Från och med den 1 april blir Dina Försäkringar ny leverantör av HSB Hemförsäkring. Samarbetet gäller även för Gemensamt bostadsrättstillägg som tecknas av HSBs bostadsrättsföreningar, som komplement till fastighetsförsäkringen. Dina Försäkringar tar över efter If som tidigare har varit försäkringsgivare på båda dessa områden.

-  HSB får nu en partner som liksom vi är en federativ organisation och väldigt nära sina kunder. Dina Försäkringar har fyra år i rad utsetts till Sveriges bästa försäkringsbolag av kunderna, enligt Svenskt Kvalitetsindex, och vi vill alltid erbjuda våra medlemmar det bästa, säger Ingvar Bergman, VD för HSB Försäkring

- Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet och att vi nu får möjlighet att visa vad vi kan göra för HSBs medlemmar. Det känns bra att kunna erbjuda en trygg och prisvärd försäkring som utformats speciellt för HSB, säger Bibi Sandberg, VD för Dina Försäkring AB.

HSB är landets största bostadskooperation med cirka 535 000 medlemmar. HSB Försäkring tillhandahåller fastighetsförsäkring samt byggfelsförsäkringar avseende nyproduktion och ombyggnader. Bolaget samarbetar med olika partners för kompletterande försäkringar som bidrar till ett tryggt boende för medlemmarna.

Dina Försäkringar är det gemensamma varumärket för ett femtiotal lokalt verksamma försäkringsbolag som har kontor över hela landet. Dina Försäkringar är idag landets femte största försäkringsgivare med en premievolym på cirka 1,4 miljarder kronor.

För mer information, kontakta

Ingvar Bergman, VD, HSB Försäkrings AB, tel 08-785 3163, 070-602 6095

Christer Groth, informationschef, Dina Försäkring AB, tel 08-518 03 876, 070-688 5202

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.