Följ HSB Riksförbund

HSB och Peab samarbetar för 600 nya bostäder i Umeå

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2014 10:30 CET

HSB och Peab planerar för upp till 600 nya bostäder i Umeå. HSB och Peab äger marken ihop och Peab ska även vara entreprenör för HSBs bostadsrättsföreningar i området. En av tre detaljplaner för området har vunnit laga kraft och utbyggnaden förväntas pågå under fem till åtta år.

– Det känns mycket bra att kunna erbjuda bostäder som kan tilltala både yngre och äldre i en växande stad. De nya lägenheterna kommer att vara tillgängliga med hiss, något som saknas i många flerfamiljshus i Mariehem. Dessutom är omgivningarna fantastiska med strövområden och närhet till universitet och sjukhus, säger Björn Dahlberg, vd HSB Umeå

Den första etappen HSB brf Mariehöjd 1 med 60 lägenheter säljstartade i början av november och intresset var stort hos köparna. Brf Mariehöjd 1 är ritat av Sweco och rymmer yteffektiva tvåor och treor som Umeåborna efterfrågar. Första inflyttningen är preliminärt beräknad till hösten 2016.

Det nya bostadsområdet ligger i Olofsdal cirka fyra kilometer utanför Umeå centrum och intill den etablerade stadsdelen Mariehem med service och kommunikationer. I området finns en efterfrågan på bostäder då det ligger nära stora arbetsplatser som NUS och universitetet. Samtidigt som Nydalasjöns rekreationsområde finns inom räckhåll.

I Umeå samarbetar Peab och HSB sedan tidigare med bostäder på Sandåkern.

För frågor, kontakta:

Anders Åström, Projektledare HSB,
090-15 38 02, 070-571 86 77, anders.astrom@hsb.se

Susanne Hallberg, Arbetschef Peab Umeå 090-71 20 43, 0733-37 14 47, susanne.hallberg@peab.se

Läs mer om Mariehöjd etapp 1 på hsb.se

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.