Följ HSB Riksförbund

HSB och Riksbyggen vill ha höjd fastighetsavgift i stället för höjd reavinstskatt

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2007 08:30 CEST

Organisationerna anser det är bra att den att den löpande boendebeskattningen minskar, men att de föreslagna beloppen på 4. 500 kr för småhus respektive 900 kr per lägenhet i flerbostadshus kan ökas något i stället för att reavinstskatten höjs. Dessutom bör avgiften differentieras med hänsyn till fastighetens värde och var den ligger.

- Förslagets utformning innebär att ett stort antal bostadsrättsföreningar inte får någon som helst sänkning av den löpande beskattningen, samtidigt som bostadsrättsföreningar i mycket attraktiva lägen i storstadsområdena får en mycket stor sänkning av sin löpande beskattning. Det är en situation som upplevs mycket orättvis, säger Jan Hellman som är bostadspolitisk expert på HSB Riksförbund.

I likhet med en lång rad andra remissinstanser tar HSB och Riksbyggen avstånd från förslaget om höjd reavinstskatt.

- En höjning av reavinstskatten innebär att det blir inlåsningseffekter som medför försämrad rörlighet på bostads- och arbetsmarknaden, säger Mårten Lilja, utredningschef på Riksbyggen.

Kontakt och kommentarer: Jan Hellman, HSB Riksförbund, 070 546 30 11 eller Mårten Lilja, Riksbyggen, 070 235 00 95

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.