Följ HSB Riksförbund

HSB Östergötland mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009

Pressmeddelande   •   Nov 30, 2009 10:28 CET

SIQ Institutet för Kvalitetsutveckling har utsett HSB Östergötland till mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Utmärkelsen går också till Barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Jönköpings län.

Mats Odell, Kommun- och finansmarknadsminister:

- Det är glädjande att ett bostadsföretag är en av mottagarna av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Det visar att även företag inom bostadssektorn tack vare systematiskt kvalitetsarbete och kundorientering kan tillhöra de främsta i landet. Jag gratulerar HSB Östergötland som genom en långsiktig satsning på kvalitet har erhållit denna fina utmärkelse.

I sin motivering skriver SIQ att HSB Östergötland kännetecknas av stark kundsamverkan och partnerskap med de viktigaste kunderna. Ett starkt medarbetarengagemang som stöds av engagerat ledarskap bidrar till goda resultat och nöjda kunder. Organisationen har tydliga och medvetet valda angreppssätt inom de flesta relevanta områden både vad gäller genomförande och förebyggande insatser. Ett aktivt förbättringsarbete genomsyrar verksamheten. Utvärdering och förbättring av angreppssätten är föredömligt systematiskt och integrerat. HSB Östergötland är ett gott föredöme för hur uthållig systematisk verksamhetsutveckling ger förbättringarna för kunderna, skapar engagerade och nöjda medarbetare och leder till goda resultat.

Kenth-Olof Stigh, Förbundsordförande, HSB Riksförbund:

- Vi på HSB Riksförbund är glada och mycket stolta över att en HSB-förening fått denna fina utmärkelse. Vi gratulerar styrelsen, ledningen och alla medarbetare som tillsammans bidragit till detta

Marita Svensson, Ordförande, HSB Östergötland:

- Vi i styrelsen är oerhört stolta över Utmärkelsen Svensk Kvalitet och det är ett långsiktigt arbete som lett fram till detta. Att som företag få denna utmärkelse är ett bevis på att alla medarbetare har förstått värdet av ett kvalitetsarbete. Jag hoppas som ordförande att vi ska behålla nivån och utveckla vårt kvalitetsarbete vidare och framför allt bidra till att sporra andra genom att sprida inspiration kring kvalitetsarbete inom HSB.

 Peter Lindgren, VD, HSB Östergötland:

- Det är fantastiskt roligt att få Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Att utomstående professionella bedömare så ingående granskat och värderat vår verksamhet och funnit att vi förtjänar att stå som förebild känns stort. Extern input är väldigt viktigt för utveckling och förbättring.

 

Kommentarer (1)

    Grattis i Östergötland till utmärkelsen!
    Den är ni värda efter allt arbete och svettande i dessa frågor.
    Ni är FÖREgångare!

    - Rolf Lind - 2009-11-30 13:17 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.