Följ HSB Riksförbund

HSB Riksförbund tar avstånd från HSB Skånes lednings agerande

Pressmeddelande   •   Mar 29, 2008 18:32 CET

I en artikel i Sydsvenskan idag rapporteras att VD:n och ordföranden i HSB Skåne agerat vidlyftigt med medlemmarnas medel. VD:n har dessutom, enligt Sydsvenskan, använt sin position för att ge sina barn förmåner på ett otillbörligt sätt.

Ordföranden i HSB Riksförbund, Kent-Olof Stigh, tar kraftfullt avstånd från det inträffade.

- Jag tar avstånd från hur ledningen i HSB Skåne har agerat . Jag är mycket besviken eftersom vi under många år har genomfört olika processer med alla HSB-ledningar i landet när det gäller etikfrågor och hur vi ska uppträda som företrädare för en medlemsstyrd kooperativ organisation, säger Kent-Olof Stigh och fortsätter. Vi har gemensamt utarbetat de värderingar som ska känneteckna alla delar av HSBs verksamheter. Vi har också utarbetat en gemensam Kod för föreningsstyrning inom HSB som utgår från att vi ska ha en medlemsstyrd verksamhet, med full insyn så att inget ska kunna ske i det fördolda.

- Sådana här ageranden spiller över på hela HSB, vilket jag tycker är ledsamt eftersom jag vet att det läggs ned mycket energi på många olika håll i organisationen på etik- och demokratifrågor. HSB är en organisation där alla regionala föreningar och bostadsrättsföreningar är helt självständiga och fattar sina egna beslut. Det som håller oss samman är våra stadgar och andra styrdokument som vi gemensamt kommit överens om. Riksförbundet kan därför inte styra över HSB Skåne men jag uppmanar styrelsen där att genomföra en ordentlig revision så att medlemmarna får alla papper på bordet, säger Kent-Olof Stigh.

Kontakt: Kent-Olof Stigh, 0761 183 305; Åke Johansson, presschef 0706 488 966


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.