Följ HSB Riksförbund

HSB sanktionerar inte prövning av fjärrvärmeprisändringar

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2011 08:00 CET

Svensk Fjärrvärme, SABO och Riksbyggen har ivid en presskonferens undertecknat en överenskommelse om prövning av fjärrvärmeprisändringar. Varken HSB, Fastighetsägarna, Villaägarna, Hyresgästföreningen eller SBC har valt att sanktionera denna frivilliga prisprövning.

HSB och de andra organisationerna har kundperspektivet som främsta mål i en eventuell prisprövningsmodell och detta perspektiv är inte tillräckligt i den modell som presenterats. Dessutom pågår en statlig utredning om hur en mer konkurrensutsatt modell för fjärrvärmen med tredjepartstillträde ska kunna förbättra situationen på marknaden. Utredningen väntas lägga fram förslag i slutet av våren 2011.

- Vi har därför valt att avvakta. Vi drivs av att våra medlemmar och andra fjärrvärmekunder ska få rimliga fjärrvärmepriser framöver. Därför vill vi inte gå in i något som vi känner inte riktigt tillfredsställer kundperspektivet innan vi dessutom har utredningens resultat. När vi har det är vi beredda att ta upp diskussionen om vilken lösning som är bra för alla parter och långsiktigt hållbar, säger HSBs förbundsordförande Sture Blomgren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.