Gå direkt till innehåll
HSB står i särklass bland bostadsbranschens varumärken

Pressmeddelande -

HSB står i särklass bland bostadsbranschens varumärken

HSB utmärker sig som Västsveriges populäraste bostadsföretag i färsk undersökning. Hela 65 % är positivt inställda till HSB. Det framgår av BoRadar – en varumärkesundersökning om bostadsföretag i Göteborgsregionen.

-Utfallet av undersökningen inspirerar oss till fortsatt arbete med att skapa ett långsiktigt boende. Ett boende där trygghet, ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet alltid står i centrum, säger Lars Göran Andersson, vd på HSB Göteborg.
Alla måste bo någonstans. Om majoriteten fick välja skulle de flesta bo hos HSB – Västsveriges mest attraktiva bostadsföretag, enligt BoRadar. Av de som redan bor i en HSB-fastighet är så många som 96 % positivt inställda.

Scandinfo står bakom BoRadar-undersökningen som syftar till att identifiera kännedom och image för de 38 största bostadsföretagen i Göteborgsregionen. 13 företag presenteras i jämförelse med HSB. 1 389 personer boende i regionen intervjuades under december 2010. För att utvärdera varumärkena fick respondenterna svara på frågor gällande kännedom, allmän uppfattning, image och attraktionskraft.

Undersökningen visar att HSB sammantaget har den överlägset starkaste ställningen i Göteborgsregionen. Till exempel ligger den totala kännedomen för HSB på hela 94 %.

- Våra konkurrenter är etablerade bostadsjättar vilket gör resultatet av en sådan här undersökning än viktigare. Det sänder ett meddelande till branschen att vi är riktmärket, säger Lars Göran Andersson.

Imageprofileringen visar vilka attribut som kopplas ihop med varumärket. De svarande fick välja vilka påstående i stil med ”Är ett pålitligt bostadsföretag” som de associerade med företaget i fråga. HSB fick bäst resultat av alla. Hela 22 % sa HSB när de – oförberedda och oinformerade – ombads nämna ett bostadsföretag. Indexet kallas Top of mind och inget av de andra företagen hade bättre resultat.

Vill du veta mer om undersökningen får du gärna kontakta David de Courcy på ScandInfo Marketing Research. Telefon: 031-743 44 50 eller besöka www.scandinfo.se

 Har du pressfrågor, kontakta
Cecilia Lööf, informationschef på HSB Göteborg
Telefon: 031-85 93 44 SMS: 0707-21 51 77
E-post: cecilia.loof@gbg.hsb.se

Ämnen

Kategorier


HSB Göteborg är en bostadskooperativ regionförening med över 58 000 medlemmar. Vi bildades 1925 med brf Åreskutan i Strömmensberg. Den har sedan dess fått 263 efterföljare i form av medlemsägda bostadsrättsföreningar med demokrati, gemenskap och trygghet som ledstjärnor.

Digitala kanaler:

http://hsb.se/omhsb/press/1.176765?region=site.goteborg

www.facebook.com/HSBGoteborg

www.hsb.se/goteborg

www.hsb.se

blogg.hsb.se

facebook.com/HSBiSverige

twitter.com/HSBiSverige

youtube.com/HSBiSverige

flickr.com/HSBiSverige

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden