Följ HSB Riksförbund

HSB stödjer Somalia Bandy

Pressmeddelande   •   Jul 09, 2015 15:06 CEST

Somalia Bandy har under en tid sommartränat på en asfaltsyta som tillhör bostadsrättsföreningen Myren i Borlänge. Efter klagomål från några av de boende har styrelsen i föreningen inte kunnat tillåta att sommarträningen bedrivs på föreningens mark. HSB har kontaktat Borlänge kommun som garanterar att Somalia Bandy ska få ett nytt ställe att bedriva träningen på. HSB stödjer även Somalia Bandy med 20 000 kronor för att verksamheten ska kunna fortsätta att utvecklas.

– Det känns bra att Somalia Bandy nu kommer att kunna fortsätta sin sommarträning som vanligt. En sådant inspirerade integrationsarbete som det här i grunden handlar om måste naturligtvis stimuleras. HSB stödjer därför Somalia Bandy med 20 000 kronor så att spelarna och laget ska kunna utvecklas ytterligare, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB Riksförbund.

– Det känns skönt att det här fått en snabb lösning. Det är inte en helt enkel fråga för en bostadsrättsförening att hantera, träningsplaner är ju ytterst en fråga för kommunen att lösa. Men nu har vi tillsammans hittat en väg fram som vi tror att alla är nöjda med, säger Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna.

För mer information, kontakta:

Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna, 070-549 48 01
Anders Lago, förbundsordförande HSB, 070-851 84 61

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.