Följ HSB Riksförbund

HSB stödjer We Effects arbete för människor på flykt

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2015 08:00 CET

Fotograf: Anders Hansson

I en gemensam insamling har HSB sammanlagt bidragit med drygt en miljon kronor för att hjälpa människor på flykt. Pengarna går till den kooperativa biståndsorganisationen We Effects arbete i Makedonien, där tiotusentals flyktingar försöker passera norrut.

– Det är en humanitär katastrof som utspelar sig framför våra ögon varje dag. Den svåra situationen för människor på flykt är något som berör oss alla. Därför känns det viktigt att HSB är med och bidrar till att hjälpa människor som tvingats lämna allt de har, säger Anders Lago, ordförande HSB Riksförbund.

Vintern kommer och många människor riskerar att bli fast i flyktingläger under en lång tid framöver. We Effect arbetar på plats tillsammans med en av de få organisationer som får gå in på områdena där flyktingarna är. We Effect delar ut förnödenheter, bistår med psykiskt stöd och juridisk hjälp.

– Kylan kommer att göra flyktingarnas utsatta situation om möjligt ännu värre. Filtar, liggunderlag och varma sockor kan vara skillnaden på liv och död. HSBs generösa bidrag till We Effects flyktinginsats i Makedonien gör att vi kan minska lidandet för barn, män och kvinnor som flyr undan krig, fattigdom och orättvisor, säger Ola Richardsson, kommunikationschef We Effect.

Denna insamling är ett extra bidrag från HSB. Årligen bidrar HSB med två kronor per medlem, samt 1 000 kronor per nyproducerad lägenhet till We Effects arbete med att stötta bostadskooperativ i olika delar av världen. Under 2014 samlade HSB in drygt 3,2 miljoner kronor till We Effect.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.