Följ HSB Riksförbund

HSB utmanar fastighetsbranschen om klimatsatsning

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2008 12:59 CEST

- Jag vill utmana hela bostadsbranschen att ställa upp på samma ambitiösa klimatmål som vi i HSB har antagit, nämligen att halvera utsläppen av växthusgaser fram till 2023. Det sade Sanna Edling, projektledare för HSBs klimatsatsning när hon deltog i en paneldiskussion på Bostadsrättsmässan i Göteborg på fredagen

Inom bostadssektorn finns det en mycket stor potential när det gäller att spara energi. Bara med bättre drift av energisystemen kan man spara 15 - 30 procent enligt Energimyndigheten och Naturvårdsverket. Ytterligare besparingar med 10 procent kan genomföras om dom blir lösamma när man renoverar.

- Vi får inte låta bli att genomföra det som är möjligt att genomföra om vi vill gör något åt klimathotet. Bostadssektorn står för en mycket stor andel av de totala utsläppen av koldioxid och därför är det extra viktigt att hela bostadsbranschen tar krafttag i klimatfrågan, sade Sanna Edling.

26 av 33 regionala föreningar inom HSB har ställt upp på att det egna Kyotoprotokollet inom HSB som innebär att föreningarna i sin verksamhet ska halvera utsläppen. I överenskommelsen ingår också en uppmaning till alla bostadsrättsföreningar att sänka utsläppen med minst 40 procent på samma tidsperiod.

HSB har också föreslagit att regeringen och riksdagen genomför en grön skatteväxling av fastighetsskatten så att klimatsmarta fastighetsägare belönas med sänkt fastighetsskatt

HSB utmanar fastighetsbranschen i klimatfrågan.

Sanna Edling nås på 0702 757 025

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.