Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kent-Olof Stigh avgår som ordförande och Sture Blomgren har utsetts till ny t f ordförande i HSB Riksförbund

Kent-Olof Stigh, som under närmare tre år varit ordförande i HSB Riksförbund har meddelat att han omedelbart avgår. Riksförbundets styrelse har utsett Sture Blomgren till ny tf förbundsordförande. I meddelandet skriver Kent-Olof Stigh att förbundsstyrelsen under en tid i ett antal frågor haft svårt att ”komma i mål”, varvid ansvaret för detta ytterst faller tillbaka på honom själv som styrelsens ordförande och att han därför avgår. Kent-Olof Stigh lämnar också sitt uppdrag som styrelseordförande i HSB ProjektPartner AB, som är HSB-föreningarnas gemensamma affärsbolag för bostadsproduktion.

Riksförbundets styrelse har utsett Sture Blomgren till t f förbundsordförande. Sture Blomgren är ledamot i förbundsstyrelsen sedan många år tillbaka och kommer från Uppsala där han också är ordförande i HSB Uppsala. Han har tidigare varit Generaldirektör i forskningsrådet Formas och har ett mångårigt förflutet i byggforskningssammanhang.

 - Jag har full respekt för Kent-Olof Stigs beslut. Enligt min uppfattning är det viktigt att styrelsen nu fokuserar på att öka HSBs bostadsbyggande och att producera bostäder på ett klimatsmart sätt. Det är också viktigt att HSB fortsätter arbetet med att skapa en slagkraftig och effektiv organisation utifrån våra kooperativa värderingar, säger Sture Blomgren som också framhåller att en annan viktig uppgift blir att rekrytera en ny ordinarie VD för HSB-föreningarnas gemensamma affärsbolag HSB ProjektPartner AB.

 

Kontakt: Sture Blomgren 070 783 96 41, Kent-Olof Stigh 076 118 33 05

 

 

 

Ämnen

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden