Följ HSB Riksförbund

Linn Matic blir bostadspolitisk chefsexpert på HSB Riksförbund

Pressmeddelande   •   Mar 17, 2010 08:00 CET

Den tredje maj börjar Linn Matic arbeta som ny bostadspolitisk chefsexpert på HSB Riksförbund. Linn kommer närmast från en tjänst som utredare med ansvar för strategisk påverkan hos SFS, Sveriges Förenade Studentkårer.

Innan dess arbetade Linn på jagvillhabostad.nu, en ideell organisation med drygt 9000 medlemmar som framgångsrikt arbetar för att bygga bort ungas bostadsbrist. Där arbetade hon med att sätta frågan på den politiska agendan och ta fram nya idéer och lösningar i ett nära samarbete med aktörerna på bostadsmarknaden. Hennes huvudsakliga arbetsområden var politisk påverkan, omvärldsbevakning, framtagande av olika underlag och remissvar samt organisationsutveckling. Hon har goda kontakter med nätverk i bostads- och byggbranschen

- HSB är en viktig organisation och jag tycker att det ska bli fantastiskt roligt att bli en del av den. Jag lockas av den kooperativa tanken och av att få arbeta med politisk påverkan i en organisation som är så nära produktionen och bostadsbyggandet. Det känns också bra att HSB så tydligt har tagit ställning i exempelvis miljöfrågan, och att man länge varit en föregångare inom produktutveckling, till exempel med införandet av sopnedkast och daghem. Nu ser jag fram emot att tillsammans med er fortsätta utveckla det goda boendet, säger Linn.

Linn är 30 år och bor i Kärrtorp, söder om Stockholm, tillsammans med sin man och son. Ett stort fritidsintresse är byggnadsvård och att renovera familjens 1800-talstorp, vilket ligger i Mariefredstrakten.Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.