Gå direkt till innehåll
Matias Lindberg ny VD för HSB ProjektPartner

Pressmeddelande -

Matias Lindberg ny VD för HSB ProjektPartner

Matias Lindberg har utsetts till VD för HSB ProjektPartner, som är ett affärsbolag för HSBs bostadsproduktion. Som VD i HSB ProjektPartner kommer Matias Lindberg att leda ett affärsbolag som ägs av 32 regionala HSB -föreningar. Bolagets viktigaste uppgift är bostadsproduktion, vilket sker i partnerskap med de regionala föreningarna. HSB ProjektPartner bedriver också verksamhet inom områdena inköp, försäkring, bosparande och fastigheter som riktar sig mot såväl de regionala HSB-föreningarna som bostadsrättsföreningar och enskilda medlemmar.  

Matias Lindberg är 45 år och bor i Umeå där han för närvarande är VD på Akademiska Hus Norr AB. I huvudsak har Akademiska Hus Norr de norrländska universiteten som kunder. Matias är också ledamot av koncernledningen, styrelseledamot i Akademiska Hus Uppsala AB samt ansvarig för koncernens utveckling av förvaltningsfrågor. Tidigare har Matias varit VD för Telgebostäder, Vallonbygden i Finspång samt Årehus, där alla är kommunala bostads- och/eller fastighetsbolag

HSB ProjektPartner har ambitionen att öka bostadsbyggandet på en marknad där det finns förväntan om en uppgång under de närmaste åren. Målet är att under 2012  påbörja c:a 1.100 lägenheter.  

Om sin nya roll som VD för HSB ProjektPartner säger Matias Lindberg följande:

 - Det är mycket spännande att få medverka till en ökad bostadsproduktion i en förmodat spirande konjunktur. I kontakterna med HSB ProjektPartner har jag fått idel positiva vibrationer, vilket bland annat bådar gott för framtida samarbeten med de regionala HSB-föreningarna. 

Ordförande I HSB Riksförbund är Sture Blomgren, han säger följande om utnämningen av Matias Lindberg som VD för HSB ProjektPartner

- Vi är glada att kunna knyta Matias Lindberg till oss i HSB-rörelsen. Hans kompetens och erfarenhet kommer väl till pass när vi nu ökar vår produktion av bostäder.

 Kontakt: Matias Lindberg  070 600 64 81 Sture Blomgren 070 372 06 30 

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden