Följ HSB Riksförbund

Premiär för tidningen Hemma i HSB

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2007 09:00 CET

I dagarna dimper HSBs nya medlemstidning ner i 440 000 brevlådor runt om i landet, en tidning som fokuserar på boendet och bostadsrätten.

Premiären av tidningen Hemma i HSB innebär att HSB för första gången får en medlemstidning som når alla medlemmar i hela landet. Den ersätter inte bara Vår bostad, utan också 17 lokala medlemstidningar.

- Tack vare den här satsningen på en samordnad tidning sparar HSB ca 30 miljoner kronor per år i minskade produktions- och portokostnader, säger Helen Ala-Kojola, riksredaktör för Hemma i HSB.

Inspiration i kombination med nytta kan sägas vara ledord för tidningen. Inredningsreportage, trendspaning och presentation av nyproducerade bostäder går hand i hand med reportage från livet i bostadsrättsföreningarna, plånboksfrågor, guider och en expertpanel.

- Vi hoppas att alla medlemmar ska hitta något som de gillar i tidningen, oavsett om det är drömmen om ett nytt och bättre boende eller handfasta vardagsfrågor om elpriser och styrelsearbete, säger Helen Ala-Kojola,

Tidningen kommer ut åtta gånger per år. Den är uppbyggd genom en riksdel på 60 sidor som når alla medlemmar i hela landet. Utöver det har många HSB-föreningar egna, lokala sidor i mitten av tidningen.
- Just nu finns tio lokala editioner, och efter sommaren tillkommer ytterligare fyra lokala editioner. Varje lokal edition har en egen lokalredaktör som tar fram innehållet på plats. På så vis kommer tidningen närmare läsaren, och blir förhoppningsvis ännu mer angelägen och nyttig för medlemmarna, säger Helen Ala-Kojola.
_________________________________________

Fakta om Hemma i HSB
Upplaga: 440 000 ex
Antal HSB-medlemmar: 535 000
www.hsb.se/hemma
Utgivare: HSB Riksförbund
Riksredaktör och ansvarig utgivare: Helen Ala-Kojola, 08-785 31 56, 073-443 42 82
Produktion: Tidningskompaniet AB, Stockholm.
Redaktör: Lisa Johansson, 08-524 634 77
Formgivare: David Linder, 08-524 634 70
Annonsförsäljning: Mediakraft, 08-23 45 30
Tryck: Prinovis, Ahrensburg, Tyskland

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.