Följ HSB Riksförbund

Priset i mångfald och likabehandling avgjort

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2010 14:20 CEST

HSB Göteborg var ett av de tre byggföretagen som valts ut att gå till final för Fastigopriset. Vi fick stolt ta emot ett hedersomnämnande för vårt föredömliga sätt att som arbetsgivare aktivt arbeta med mångfald- och likabehandlingsfrågor. Bostads AB Mimer, och Botkyrkabyggen var de andra två byggföretagen som valts ut där Bostads AB Mimer knep förstaplatsen.

- Det var otroligt smickrande att få vara med bland de tre mest ansedda byggföretagen i Sverige som arbetar med dessa frågor, sa Emma Hård, personalchef. Att det blev Bostads Mimer AB som tog hem förstapriset hade hon på känn.

- Vi är mycket glada över vårt fina omnämnande och Mimer var verkligen värda förstapriset. Bland byggföretagen går de i bräschen för arbetet med mångfaldsfrågor. Här ligger vi på HSB ännu i lä, vilket beror på att vi tyvärr inte har så många anställda med annan etnisk bakgrund än svensk, ännu, säger Emma Hård, och fortsätter;

- På HSB Göteborg arbetar vi med mångfald och likabehandling ur ett etiskt perspektiv, både för våra medarbetare och även för våra kunder och medlemmar. I de undersökningar vi gjort efter 2005, då vårt aktiva jämställdshetsarbete startade, klättrar resultatet stadigt uppåt, vilket är oerhört glädjande, säger Emma Hård.

Bakgrund:

Syftet med Fastigopriset, som delas ut en gång om året, är att synliggöra fastighetsbranschen och visa på att den är attraktiv att arbeta inom. Att belöna ett företag som på ett föredömligt sätt arbetat med mångfald och likabehandling ur ett arbetsgivarperspektiv.

Bedömningskriterierna för Fastigopriset låg i följande begrepp;


Mångfald och likabehandling
Tillämpning av kollektivavtal och samverkan
Lönebildning och lönesättning
Arbetsmiljöarbete
Kompetensutveckling och kompetensförsörjning
Ledarskapsutveckling
Engagemang för företagets mål och verksamhetsutveckling

Vill du veta mer, kontakta

Emma Hård, personalchef HSB Göteborg
Telefon:031-85 93 45
E-post: emma.hard@gbg.hsb.se

Foto: Emma Hård, personalchef HSB Göteborg, Lars Göran Andersson, Vd HSB Göteborg. Foto: Jerry Malmberg

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.