Följ HSB Riksförbund

Regeringen vill ändra reglerna för andrahanduthyrning utan att veta vad det leder till

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2012 13:46 CEST

Regeringen  har idag aviserat att den vill ändra reglerna kring andrahandsuthyrning av bostadsrätter och egna hem samt  öka bostadsbyggandet via skattesänkningar. HSB kommenterar förlaget

- HSB anser att dagens regelverk kring andrahandsuthyrningar är väl avvägt och att det därför inte finns några skäl till att genomföra annat än marginella förändringar, säger Anders Lago, ordförande i HSB. Han är kritisk till att regeringen genomför drastiska förändringar av nuvarande regler utan att ha tagit reda på om det finns många oanvända bostäder eller hur många nya bostadstillfällen som skapas med ett förändrat regelverk, särskilt när man på pressträffen tydligt signalerade att de beräkningar som ligger till grund för förslaget är ytterst osäkra.

 - Man måste komma ihåg att det blir stora problem för många bostadsrättsföreningar om man har medlemmar som inte bor själva i lägenheterna. Bostadsrätten är en upplåtelseform som kräver att medlemmarna deltar i verksamheten. Dessutom borde man ha tagit reda på vad bostadsrättsorganisationer och andra remissinstanser har för uppfattningar i frågan säger Anders Lago som anser att regeringen forcerat fram både utredning och regeringsbeslut utan att ta reda på effekterna av ett genomförande.

HSB välkomnar förslagen om sänkt fastighetsavgift och förlängd avgiftsfrihet i nyproduktionen, men anser att det är otillräckliga åtgärder för att öka bostadsbyggandet  

 - Här krävs det andra och mer kraftfulla åtgärder än det regeringen presenterar idag. Exempelvis borde man börja med att slopa momsen på bostadsbyggande  säger Anders Lago.

 

 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.