Följ HSB Riksförbund

Regeringens budget botar ingen bostadsångest

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2014 11:53 CEST

I dag presenterade regeringen budgetpropositionen för 2015.

-  Det är dessvärre inga större nyheter på bostadsområdet i regeringens budget och framför allt inget konkret som långsiktigt ökar bostadsbyggandet. Den här budgeten kommer knappast att dämpa den bostadsångest som många känner i dag på grund av bostadsbristen, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB Riksförbund.

Regeringen och Vänsterpartiet har tidigare presenterat ett stöd till de fastighetsägare som i samband med en renovering satsar på åtgärder som ger en minskad energianvändning. I budgetpropositionen skriver regeringen att för att möta bostadsbristen är deras mål att det ska byggas minst  250 000 nya bostäder fram till 2020. Och att regeringen med anledning av det kommer att överväga olika insatser för att stimulera ett kraftigt ökat bostadsbyggande.

-  Förutom det välkomna stöd för energieffektivisering av miljonprogrammet som presenterades tidigare i veckan är det oroande att det inte finns mer konkreta bostadsförslag i regeringens budget. Det behövs tydligare beskrivningar om hur löftet om 250 000 bostäder till 2020 ska gå till, säger Anders Lago.


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.