Följ HSB Riksförbund

Rödgrön uppställning på HSB-förslag om ROT till flerbostadshus

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2009 14:41 CEST

- Det är bra att förslaget om ett ROT-avdrag också för flerbostadshusen nu kommer upp på den politiska dagordningen och vi hoppas att regeringen nu är beredd att haka på. HSB har redan tidigare lanserat ett förslag om KLOT-stimulanser (Klimat Och Tillgänglighetsåtgärder) eftersom behoven är mycket angelägna samtidigt som det behövs insatser för jobben och för att upprätthålla byggsektorn i Sverige. Det säger Kent-Olof Stigh, ordförande i HSB Riksförbund i en kommentar. Han anser att nuvarande ROT-avdrag är otillräckliga och att dessa missgynnar flerbostadshusen. Tillgänglighetsfrågan får inte heller glömmas bort.

HSB kommer tillsammans med Riksbyggen under Almedalsveckan i Visby att presentera ett färdigt förslag om hur de nya KLOT-stödet kan utformas. Redan förra året lanserade HSB och Riksbyggen tillsammans med Naturskyddsföreningen ett förslag om att införa en klimatsmart fastighetsskatt. Den som använder förnyelsebar energi eller spar energi behöver premieras med lägre fastighetsskatt.

- Förr eller senare måste våra politiker göra något för att stimulera ombyggnader i rekordårens bostadsbestånd samtidigt som det finns en stor potential att bidra till klimatmålet via insatser för att spara energi i bostäderna. Gruppen äldre blir allt större framöver och därför behövs också bättre tillgänglighet i boendet. Det går inte att blunda för de här problemen och "förr" är bättre än "senare" eftersom det bara blir mera dyrt att vänta, säger Kent-Olof Stigh

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.