Följ HSB Riksförbund

Swap-o-Rama ska öka kunskapen om ny stadsdel

Pressmeddelande   •   Mar 23, 2011 08:14 CET

I april går säljstarten för HSB brf Veronas 82 lägenheter i Kvillebäcken. För att öka kunskapen om Göteborgs nya hållbara kvartersstad ordnas en Swap-o-Rama kombinerad med information om brf Verona på Andra Långgatan i centrala Göteborg.

-          Vi vill få hit unga människor i alla åldrar. Nyfikna som vill vara med från start och skapa en ny hållbar och modern storstads stadsdel. Genom att byta kläder och prylar, mingla och samtidigt få information om hur de kan skaffa sig en ny bostad hoppas vi nå fram med budskapet att vi snart säljstartar, säger Marika Ogrelius, marknadschef på HSB Göteborg.

Just förebilden för den livfulla kvartersstad som Kvillebäcken ska bli är hämtad från London, Köpenhamn och de egna Långgatorna i Göteborg. Miljötanken är central för Kvillebäcken och går igen i HSB brf Veronas lägenheter, alla i olika storlekar och många har rejäla balkonger med odlingsmöjlighet och en gemensam gård med grillplats.

-          Våra undersökningar visar att allt fler idag värdesätter ett hållbart boende med möjlighet att cykla till jobbet, köpa närproducerad mat och att kunna umgås på ett enkelt sätt. Det är tydligt att boendet är en stor identitetsmarkör, det är inte bara var jag bor utan också hur jag bor som räknas, säger Marika Ogrelius.

I hållbarhetens tecken går Swap-o-Rama eventet av stapeln nu på lördag den 26 mars. Kryssdäckets innegård på andra Långgatan kommer att göras om för att ge plats åt kläd- och prylbyten. På en Swap-o-Rama ska man ta med sig ett till tre finare plagg, accessoarer och prylar. För varje plagg eller pryl som lämnas in har man chansen att byta till sig något annat, helt gratis. På plats finns en sömmerskan och designern som kostnadsfritt syr om plagg så att de passar varje persons egen stil. I konceptet ingår DJ som spelar musik och gratis fika.

Bakgrund Swap-o-Rama
Konceptet är skapat av designerbyrån BittraBritta. Förutom på HSB har swappar genomförts bland annat under Kulturkalaset och på Nordiska museet i Stockholm.

Mer info om HSB brf Verona

Pressbilder brf Verona Swap-o-Rama

Vill du veta mer, kontakta
Marika Ogrelius, marknadschef HSB Göteborg
Telefon: 031-85 91 82
E-post: marika.ogrelius@gbg.hsb.se  

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.