Följ HSB Riksförbund

Välkommet stöd för energieffektivisering av miljonprogrammen

Pressmeddelande   •   Okt 21, 2014 12:18 CEST

Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att man vill införa ett stöd till de fastighetsägare som i samband med en renovering satsar på åtgärder som ger en minskad energianvändning. Boverket och Energimyndigheten ska vara med i utformningen av stödet, som ska vara på 200 miljoner kronor 2015 och 500 miljoner kronor årligen kommande år.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) säger till Sveriges Radio att förslaget är ett steg närmare målet om ett energieffektivt samhälle och att det kommer att skapa jobb i områdena. 

- HSB har under många år drivit frågan om ett statligt stöd för energiåtgärder i bostadshus, så detta är ett välkommet förslag. Alla ska självklart ta ansvar men ska vi lyckas minska bostadssektorns klimatpåverkan krävs samarbete och samverkan, där även staten har en viktig roll. Jag vill också poängtera att det är viktigt att även bostadsrättsföreningar får möjlighet att ta del av det föreslagna stödet, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

Inom HSB har vi sedan 2008 ett mål om att halvera våra koldioxidutsläpp och arbetar på olika sätt med att uppnå det, till exempel genom vår innovativa lösning HSB FTX. 

- Vi är självklart gärna med i utformningen av det stöd som nu föreslås, så att det på bästa sätt styr mot minskade koldioxidutsläpp, god innemiljö och ökad hållbarhet. Och vi delar gärna med oss av goda idéer och lösningar, säger Anders Lago.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.