Följ HSB Riksförbund

Världspremiär för speedating i bostadsrättsstyrelser

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2011 10:47 CEST

På HSB Göteborgs utvecklingskonferens kommer både medlemmar i HSBs bostadsrättsstyrelser och andra föreningar ha möjlighet att träffa den rätte.
- Vi har helt enkelt stulit singlarnas koncept för att mötas. Men istället för att träffa en person vill vi nu att de ska träffa så många som möjligt, säger Dan Henriksson, utbildningsansvarig på HSB Göteborg.

Några minuter får man på sig att berätta om bra saker man gjort i sin förening och kanske också mindre lyckade satsningar. Sedan är det personen framförs tur att dela med sig av sin erfarenhet.

- Det finns en ocean av kunskap bland våra 267 föreningar. Att få möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt dela med sig är någonting som vi gärna uppmuntrar. Det ska bli spännande att se hur detta går, säger Dan Henriksson.

Utvecklingsdagen går i kunskapens tecken. Här finns möjlighet att lyssna till Kerstin Elias från White arkitekter som talar om hållbara städers möjlighet, ledarskapscoachen Brian Berglund lär ut bra knep för att skapa goda relationer i föreningen och HSBs egen Hans Kruus berättar om den nya standarden för socialt ansvarstagande, ISO 26000 som HSB arbetar med för fullt. Nytt för i år är också att alla är välkomna hit, även de som inte tillhör en HSB-förening.

- Att vi på HSB Göteborg är bra på socialt ansvar räcker inte. Vi måste arbeta aktivt för att påverka andra organisationer så att de också blir bättre i socialt ansvarstagande. Därför är det extra kul att nya ansikten kommer att dyka upp imorgon, säger Dan Henriksson.

Förutom sociala relationer får föreningarna även konkreta tips på hur de energieffektivisera och spara stora pengar och miljö samt hur de ska handskas på bästa sätt med eventuella vattenskador.
Program Utvecklingsdagen

Läs mer om HSB Göteborgs arbete med ISO 26000 för socialt ansvarstagande

Har du pressfrågor, kontakta
Cecilia Lööf, informationschef HSB Göteborg
Telefon: 031-85 93 44 eller 0707-21 51 77
E-post: cecilia.loof@gbg.hsb.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.