Följ HSB Riksförbund

59 nya förstahandskontrakt till unga i Göteborg

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2011 07:32 CEST

HSB Göteborg kompletterar sitt tidigare innehav i Kviberg med 80 nya lägenheter. Förvärvet ligger i linje med ambitionen att öka antalet hyresrätter ytterligare.
- 59 stycken av dessa lägenheterna är ettor och tvåor. De innebär 59 förstahandskontrakt som går direkt till våra unga bosparare i HSB mellan 18 och 29 år, säger Dan Hillskär ekonomi- och finanschef på HSB Göteborg. Kviberg har utvecklats starkt de senaste åren och här finns en mycket stor framtida potential för ytterligare utveckling. Området ligger i den östra stadskärnan av Göteborg och här pågår just nu planering och byggnation av en stor volym nyproducerade bostäder. Även utveckling av SKF gamla fabrikslokaler är i full gång. I Kviberg finns också långt framskridna planer på att bygga en multisportanläggning och med dagens goda kommunikationer till den centrala staden är området nu ett av de mer populära.
 
- Just den spirande positiva nybyggarandan här i Kviberg gör att vi tror starkt på området. Detta var självklart också den stora anledningen till att vi förvärvade hyresrätterna här. Vi söker i områden som ska attraherar våra unga bosparande medlemmar i HSB, en målgrupp som alltid har förtur till de mindre hyresrätterna. Därför känns denna affär som en riktig fullträff, säger Dan Hillskär.

HSB Göteborg bygger även nyproducerade hyreslägenheter i Tuve och i Björkekärr.

Vill du veta mer, kontakta
Dan Hillskär, ekonomi- och finanschef på HSB Göteborg
Tele: 031-85 91 57 mobil: 0707-21 51 40
E-post: dan.hillskar@gbg.hsb.se