Gå direkt till innehåll
59 nya förstahandskontrakt till unga i Göteborg

Pressmeddelande -

59 nya förstahandskontrakt till unga i Göteborg

HSB Göteborg kompletterar sitt tidigare innehav i Kviberg med 80 nya lägenheter. Förvärvet ligger i linje med ambitionen att öka antalet hyresrätter ytterligare.
- 59 stycken av dessa lägenheterna är ettor och tvåor. De innebär 59 förstahandskontrakt som går direkt till våra unga bosparare i HSB mellan 18 och 29 år, säger Dan Hillskär ekonomi- och finanschef på HSB Göteborg. Kviberg har utvecklats starkt de senaste åren och här finns en mycket stor framtida potential för ytterligare utveckling. Området ligger i den östra stadskärnan av Göteborg och här pågår just nu planering och byggnation av en stor volym nyproducerade bostäder. Även utveckling av SKF gamla fabrikslokaler är i full gång. I Kviberg finns också långt framskridna planer på att bygga en multisportanläggning och med dagens goda kommunikationer till den centrala staden är området nu ett av de mer populära.
 
- Just den spirande positiva nybyggarandan här i Kviberg gör att vi tror starkt på området. Detta var självklart också den stora anledningen till att vi förvärvade hyresrätterna här. Vi söker i områden som ska attraherar våra unga bosparande medlemmar i HSB, en målgrupp som alltid har förtur till de mindre hyresrätterna. Därför känns denna affär som en riktig fullträff, säger Dan Hillskär.

HSB Göteborg bygger även nyproducerade hyreslägenheter i Tuve och i Björkekärr.

Vill du veta mer, kontakta
Dan Hillskär, ekonomi- och finanschef på HSB Göteborg
Tele: 031-85 91 57 mobil: 0707-21 51 40
E-post: dan.hillskar@gbg.hsb.se  

Ämnen

Taggar


Presskontakt

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 670 000 medlemmar
ca 4 000 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm