Följ HSB Riksförbund

HSB klättrar som attraktiv arbetsgivare i bostadsbranschen

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2020 14:02 CEST

Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

HSB tar i år ett stort kliv uppåt på Academic Works lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare.

HSB klättrar nu förbi flera aktörer i bostadsbranschen. Bostadskooperationen har tagit ett rejält kliv framåt, från plats 90 till 59, samtidigt som många aktörer backar på listan. HSB har därmed ökat sin popularitet som arbetsgivare markant bland unga som är i början av sin karriär.

– Det händer otroligt mycket inom HSB nu. Vi har byggt Sveriges största solcellspark, lanserat HSB Dela för att hjälpa unga in på bostadsmarknaden och forskar om framtidens hållbara boende i HSB Living Lab. Dessutom är vi mitt uppe i en omfattande digitalisering som tar HSB in i framtiden. Det gör oss spännande som arbetsgivare, säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

I undersökningen Young Professional Attraction Index, YPAI, som genomförs för sjätte året i rad, får morgondagens arbetskraft berätta var de helst vill jobba. Svaren presenteras som en lista över Sveriges 100 mest attraktiva arbetsgivare. Undersökningen har genomförts av Kantar Sifo bland drygt 6 000 studenter och akademiker i början av sina yrkesliv.

– HSBs placering som attraktiv arbetsgivare tyder på att vi har lyckats förmedla att vi är en modern kooperation med många karriärmöjligheter. Vi har under året satsat på en kampanj i sociala medier om vad det innebär att jobba på HSB, riktad just mot den här målgruppen. Vår roll som hållbar samhällsbyggare lockar en generation som vill göra skillnad på jobbet, säger Laurence Howard, HR-chef HSB Riksförbund.

Här finns hela rapporten att ladda ner.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 650 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.