Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inget dramatiskt prisfall på bostadsrätter

Dagens redovisning från Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter september månad har sänkts med 7 procent på en tolvmånadersperiod. I Stockholms innerstad har priserna sjunkit med 5 procent under de senaste tre månaderna.

- Siffrorna visar att det inte varit något dramatiskt prisfall under den redovisade perioden. Just nu råder det panik på världens börser och hela banksystemet är utsatt för en världsomspännande finanskris och det är självklart att detta i dagsläget starkt påverkar bostadsmarknaden, i synnerhet som det är svårt att få lån. Men jag har ändå förhoppningar om att situationen just nu inte behöver leda till en permanent kris på marknaden för bostäder i Sverige, säger Lars Mellgren, VD för HSB ProjektPartner som är HSBs gemensamma produktionsbolag för bostadsbyggande.

Mellgren fortsätter:

- Förutsatt att världens stora länder kan enas om att garantera banksystemet och därmed lugna börserna finns goda förutsättningar för en fortsatt fungerande bostadsmarknad i Sverige. Det finns en underliggande stor efterfrågan på bostäder i Sverige eftersom byggandet under många år varit lägre än det behov som finns. Men om bank- och börskrisen fortsätter kommer detta att leda till en allvarlig och långvarig konjunkturnedgång som också påverkar bostadsmarknaden. Jag tror dock detta inte ska behöva hända eftersom drivkraften att lösa problemen i grund och botten är stark i världens ledande ekonomier.

Ämnen

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden