Följ HSB Riksförbund

Ny VD och vVD för HSB Stockholm

Pressmeddelande   •   Dec 06, 2011 12:30 CET

HSB Stockholms VD Charlotte Axelsson har meddelat att hon lämnar sin tjänst i samband med föreningsstämman den 16 april 2012 då hon går i pension.

Efter ett grundligt arbete med att finna en efterträdare kan styrelsen nu med stor glädje presentera Anders Svensson som ny VD för HSB Stockholm. Anders tjänstgör idag som vVD på HSB Stockholm samt VD för dotterbolaget HSB Omsorg. Han har arbetat länge inom HSB, bland annat som chef för förvaltnings-, medlems- och marknadsverksamheten. Vid styrelsens sammanträde utsågs också Torbjörn Dacke till vice VD. Idag ekonomi- och finanschef på HSB Stockholm.

-        Anders Svensson har en mångårig och gedigen erfarenhet av HSB och fastighetsbranschen. Vi är övertygade om att han är precis rätt kraft för att fortsätta utveckla HSB Stockholms verksamhet och han brinner för att skapa nytta för våra intresserade och engagerade medlemmar. Vi hälsar honom och Torbjörn Dacke varmt välkomna till uppdragen som VD respektive vice VD, säger Anita Modin ordförande i HSB Stockholms styrelse.

-        Mot bakgrund av förändringar i omvärlden samt oro i den finansiella sektorn ger HSBs breda verksamhet och unika värden, med trygghet och långsiktiga relationer, oss en mycket viktig roll på bostadsmarknaden. Jag har hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med boendefrågor och på nära håll följt den utveckling som medlemsorganisationen HSB haft. Nu ser jag fram emot att fortsätta det viktiga arbetet med att skapa det goda boendet inom HSB samt fortsätta fokusera på medlemmarna och kunderna, säger Anders Svensson.

Den nya ledningen tillträder i samband med föreningsstämman i april 2012.

 För ytterligare information, kontakta:

Anita Modin, styrelsens ordförande, tel: 070-229 96 36

Anders Svensson, tel: 070-8 85 10 70

 Det här är HSB Stockholm

HSB Stockholm är en ekonomisk förening som ägs av sina drygt 148.000 medlemmar varav cirka 57.000 också är bosparare. Drygt 430 bostadsrättsföreningar med ungefär 67.000 lägenheter tillhör föreningen.  HSB Stockholm driver sin verksamhet i femton av kommunerna i Stockholms län. Sedan starten 1923 tillhör HSB Stockholm en av de största bostadsbyggarna i regionen. Vi äger och förvaltar ca 3.600 hyreslägenheter belägna i Stockholms innerstad, närförort och grannkommuner.

VD

Anders Svensson är 49 år och anställd inom HSB sedan 1980 och har varit verksam på en rad olika poster inom organisationen. Anders sitter i HSB Stockholms ledningsgrupp sedan 1997, varit vice VD sedan 2005 samt tjänstgjort som VD på dotterbolaget HSB Omsorg sedan 2009.

Tel: 0708-85 10 70

 Vice VD

Torbjörn Dacke är 55 år och är anställd inom HSB sedan 2007 som ekonomi- och finanschef. Torbjörn har suttit med iHSB Stockholms ledningsgrupp sedan han anställdes. Han har innan dess arbetat i motsvarande befattningar såväl i privata som kommunala fastighetsbolag, senast Svenska Bostäder och Familjebostäder. 

Tel: 0708-85 10 99

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.