Gå direkt till innehåll
Stark försäljning av nya bostadsrätter för HSB Göteborg

Pressmeddelande -

Stark försäljning av nya bostadsrätter för HSB Göteborg

Stark försäljning av nya bostadsrätter för HSB Göteborg
31 sålda lägenheter på 31 dagar. HSB Göteborg slår försäljningsrekord för bostadsrätter i maj månad. Tvärt emot mäklarstatistikens rapport om stiltje på bostadsmarknaden ser man här istället ett mycket stort intresse för projekten som HSB Göteborg erbjuder.

 -          Förutom att de är alla attraktiva projekt med bra produkter verkar våra bostadsköpare uppskatta tryggheten det innebär att köpa sin nyproducerade bostadsrätt av oss. De vet att vi gör allt för att skapa ett långsiktigt bra boende och gillar tanken på att vi finns kvar som stöd efter inflyttning och många år därefter, säger Marika Ogrelius, marknadschef på HSB Göteborg.

Det är framförallt två nystartade försäljningsprojekt som utmärker sig i statistiken. HSB brf Björken i Björkekärr och HSB brf Ängön på Eriksberg är hett eftertraktade bostadsrätter för göteborgarna.

-          Vi har utformat produkterna efter målgrupp och vi ser att vi tänkt helt rätt. Brf Björken vänder sig framförallt till villasäljare i Sävedalen och Björkekärr som letar efter ett bekvämt boende med hiss, ljusa lägenheter och fina balkonger. Likaså ser vi att satsningen på smålägenheter i brf Ängön är en fullträff. Flera yngre har köpt sin första lägenhet här likväl som vi ser att äldre också är mycket intresserade. Självklart har den gemensamma poolen och gårdshuset med bastu bidragit till stort intresse för att bo här.

Även den nya planerade stadsdelen Kvillebäcken på Hisingen har rönt stort intresse och snabbt inpå säljstarten i slutet av maj har här två lägenheter redan sålts.

-          Första lägenheten vi sålde i HSB Brf Verona var till en dam som köpte en rymlig tvårumslägenhet med stor uteplats. Hon ville slippa ifrån backarna i Masthugget. Just Kvillebäcken tror vi starkt på. En helt ny hållbar och mycket central stadsdel där unga i alla åldrar kommer att kunna känna sig hemma.

Tidsschemat för hösten är fullspäckat. På HSB Göteborg planeras det för fullt för kommande attraktiva projekt som de bosparande medlemmarna länge efterfrågat.

-          I Johanneberg planerar vi nu för Brf Alfa med säljstart vid årsskiftet. Under nästa år startar vi också lågenergiprojektet Brf Ljuset i Alingsås och Brf Amundö som ligger på ängarna i Brottkärr nära havet. Tre projekt som vi tror stenhårt på, vilket känns oerhört spännande, säger Marika Ogrelius.

Läs mer om
Brf Björken i Björkekärr
Brf Ängön på Eriksberg
Brf Verona i Kvillebäcken
Brf Alfa i Johanneberg
Brf Ljuset i Alingsås
Brf Amundö i Brottkärr

Pressbilder

Har du pressfrågor, kontakta
Marika Ogrelius, marknadschef HSB Göteborg
Telefon: 031-85 91 82
E-post: marika.ogrelius@gbg.hsb.se

 

Ämnen

Kategorier


En lysande idé håller alltid
HSB Göteborg är en bostadskooperativ regionförening med över 58 000 medlemmar. Vi bildades 1925 med brf Åreskutan i Strömmensberg. Den har sedan dess fått 263 efterföljare i form av medlemsägda bostadsrättsföreningar med demokrati, gemenskap och trygghet som ledstjärnor.

För närvarande har vi ett tjugotal byggprojekt igång. Här hittar du allt från designade waterfront lägenheter på Eriksberg, moderna parhus i havsnära bostadsområden till naturnära bostadsrätter 20 minuter från stan. 

Alltid nära dig
Det bästa och unika med HSB Göteborg är att vi lämnar dig inte vind för våg när du har flyttat in. Vi finns med som stöd och förvaltare till din bostadsrättsförening så länge husen står kvar. 

Ett hållbart koncept
När många bostadsföretag har vinst som högsta mål är det tvärtom för oss. Vi ser ekonomisk framgång som ett medel för att utveckla Det Goda Boendet. När vi i HSB Göteborg bestämmer oss för något gör vi det med hjärtat, aldrig för att anpassa oss efter tidens nycker eller för att få en kortsiktig ekonomisk vinning.

Digitala kanaler:

www.hs.se/goteborg
www.facebook.com/HSBGoteborg
www.twitter.com/HSBGoteborg
www.hsb.se
blogg.hsb.se
facebook.com/HSBiSverige
twitter.com/HSBiSverige
youtube.com/HSBiSverige
flickr.com/HSBiSverige

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden