Gå direkt till innehåll
Fråga fastighetsjuristen!

Blogginlägg -

Fråga fastighetsjuristen!

Nu har du chansen att ställa frågor till HSB Riksförbunds jurister! Du kan också komma med önskemål om vad du vill läsa mer om här på bloggen.


För att skicka in en fråga eller önskemål - maila till elin.redner.biving@hsb.se och skriv Fråga fastighetsjuristen i ämnesraden

Kom med frågor och önskemål
Har du länge funderat på om det spelar någon roll att din grannes syster hyr lägenheten i andra hand, eller blir det en andrahandsupplåtelse om det är en släkting och det dessutom inte utgår någon hyra? Eller funderar du på att glasa in balkongen och vill veta vilka regler du behöver förhålla dig till? Passa på att ställ dina frågor till oss och ha chansen att få svaret på just din fråga i ett kommande blogginlägg! Kanske har du ingen specifik fråga men önskemål om ett ämne eller område som du vill läsa mer om på bloggen - vi tar gärna emot dina önskemål!

Är du styrelseledamot för en bostadsrättsförening där ni på styrelsemötet kört fast vid en fråga eller står inför en juridisk situation som inte känns självklar hur ni ska hantera? Skicka in frågan oss till! Svaret som kan komma att tas upp i kommande blogginlägg är av generell karaktär men kan naturligtvis vara vägledande. Om bostadsrättsföreningen behöver hjälp i en specifik fråga hjälper vi gärna till inom ramen för ett ärende. Vi hanterar många olika typer av ärenden så tveka inte att ta kontakt med oss för att få hjälp! Bostadsrättsföreningen som är medlemmar i HSB har en rabatterad taxa. Läs mer och lämna in ärende här.

För att skicka in en fråga eller önskemål - maila till elin.redner.biving@hsb.se och skriv Fråga fastighetsjuristen i ämnesraden.
Frågorna kommer att besvaras genom blogginlägg. Om du har en fråga du önskar svar på direkt är du välkommen att ringa HSB Juridiska telefonrådgivning på telefonnummer 0771-472 472, där du får kostnadsfri generell rådgivning alla helgfria vardagar mellan klockan 09 - 16 (lunchstängt 12 - 13).

Boka en utbildning!
Juristerna på HSB Riksförbund håller löpande utbildningar runt om i landet. Vi har ett brett utbud av utbildningar så som grundkurs i bostadsrättsjuridik, entreprenadrätt, lokalhyresätt, förverkandegrunder, fastighetsägarsansvar med mera. Är er förening intresserad av att boka in en utbildning? Vi kommer gärna till er eller håller utbildningen via Teams! Varmt välkomna att ta kontakt med oss för att närmre diskutera ämne, upplägg och pris.

Ämnen

Kontakter

Agnes Zetterblad

Agnes Zetterblad

Fastighetsjurist

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden