Gå direkt till innehåll
Suveränt Snedtänkt om bostadsfrågan

Blogginlägg -

Suveränt Snedtänkt om bostadsfrågan

Trettiotalsschlagers, konstiga radionämndsanmälningar och subkulturen Göteborg i all ära. Men det var först när författaren och komikern Kalle Lind behandlade bostadsfrågan som den suveräna SR-podcasten Snedtänkt träffade mig mitt i hjärtat. En timmes malande med en före detta bostadsreporter. Ja, det borde ju räcka redan där för att övertyga. Snålvattnet rinner ju i regel bara vid tanken på progressiv avskrivning, markanvisningspolicy och tomträttsavgäld.

Det fina är att det i stort sett stämmer. Ibland är samtalet mellan Kalle Lind och journalisten och bostadsnörden Jonas Nordling så smalt att Boverket måste anteckna för att hänga med i svängarna. Men som vanligt när vi snackar Snedtänkt kryddas anrättningen med stickspår om Jan Myrdals vinspalt i Vår Bostad, bostadssocialisten Otto Grimlunds vapenvägran och den självklara bostadspolitiska kopplingen till Drutten och Jena.

Podden som pratar om det inga andra poddar pratar om. Det är en snygg slogan som Snedtänkt ständigt skyltar med, men i det här fallet stämmer den inte. Herregud, numera pratar alla om bostadsfrågan. En ny mätning från Novus visar till och med att bostäder är den hetaste politiska frågan för stockholmare.

Här kan ni lyssna på Snedtänkt om Bostadsfrågan (och halva HSBs historia!).

Ämnen

Kontakter

André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden