Gå direkt till innehåll
Vilka jobbar i HSB Medlemsrådgivning?

Blogginlägg -

Vilka jobbar i HSB Medlemsrådgivning?

Varje helgfri vardag klockan 09.00-16:00, med lunchstängt mellan kl. 12.00 och 13.00, sitter medlemsrådgivare och tar emot samtal från HSBs medlemmar, såväl enskilda personer som bostadsrättsföreningar. När medlemmarna lyfter på luren och ringer till HSB Medlemsrådgivning tas samtalet emot av en medlemsrådgivare på HSB Riksförbund. Medlemsrådgivarna arbetar vanligtvis från kontoret på Kungsholmen i Stockholm, men i och med pågående pandemi arbetar hälften av medlemsrådgivarna hemifrån.

Medlemsrådgivarna består av juriststudenter och examinerade jurister som kommer från olika delar av Sverige och har olika etnicitet, ålder, kön, erfarenheter och intressen. Medlemsrådgivarna har ett gemensamt mål, nämligen att förse HSBs medlemmar med generell juridisk rådgivning. Medlemsrådgivarna har samma grundläggande kunskap för att kunna ta emot juridiska frågor kopplade till boendet och får dessutom kontinuerlig fortutbildning inom alla rättsområden som aktualiseras i HSB Medlemsrådgivning. Allt detta för att HSBs medlemmar ska få högklassig rådgivning. Om en medlemsrådgivare möts av en fråga som den inte har stött på tidigare kan medlemsrådgivaren alltid ta hjälp av fastighetsjuristerna på HSB Riksförbund för vägledning kring hur frågan kan besvaras.

När medlemsrådgivarna tar emot samtal bemöts alla medlemmar med respekt och förståelse. Medlemsrådgivarnas ger generell rådgivning utifrån den information som medlemsrådgivarna får via telefon. Det är för allas bästa som medlemsrådgivarna inte behandlar frågor på detaljnivå. Om frågan inte kan besvaras på ett generellt plan med hänvisning till gällande lagar, stadgar och praxis rekommenderas medlemmen att anlita ett eget juridiskt ombud för vidare utredning av problemet.

Medlemsrådgivarna är måna om att ständigt utvecklas och förbättra sitt arbete gentemot de som ringer till HSB Medlemsrådgivning. Varje år genomförs en enkätundersökning där medlemmar som varit i kontakt med HSB Medlemsrådgivning och samtyckt till att delta i undersökningen får ge feedback avseende exempelvis upplevelsen av tillgänglighet och nöjdhet med medlemsförmånen. Vi tar till oss av åsikter och förbättringsförslag och genomför förändringar vid behov.

Om du är medlem i HSB - tveka inte på att höra av dig till oss om du exempelvis undrar vad som krävs för att få hyra ut din lägenhet i andra hand, vad du behöver tänka på inför en framtida renovering av lägenheten, vad du har för ansvar när en vattenskada inträffar, vem som bär ansvaret för att reparera en trasig fönsterkarm eller om du har frågor om HSBs normalstadgar för bostadsrättsföreningar. Du kan läsa mer här.

Ämnen

Presskontakt

Viktoria Wallin

Viktoria Wallin

Fastighetsjurist och gruppchef

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 674 000 medlemmar
ca 4 000 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm