Följ HSB Riksförbund

Få senaste nytt om framtidens boende: HSB Living Lab

Nyhet   •   Feb 08, 2019 08:10 CET

I HSB Living Labs nyhetsbrev kan du läsa om flera spännande forskningsprojekt som pågår i huset just nu. Vi bygger bland annat ett testkök för att undersöka hur framtidens hållbara kök ska utformas, kartlägger kläders livscykel och testar ett nytt väggelement, som kombinerar trä med innovativa material.

HSB Living Lab är en världsunik forskningsarena där vi utvecklar nya sätt att bygga och forma framtidens boende. Byggnaden är helt enkelt som ett levande laboratorium. Detta gör att vi har många som är intresserade av att se huset och höra om forskningen. Sedan starten 2016 har fler än 200 studiebesök genomförts, med både svenska och internationella grupper.

Vi befinner oss i en intensiv period med många nya projekt. Forskningen pågår ständigt i huset, allt från att mäta vattenåtgången i duscharna till att i detalj granska hur människorna som bor och lever i huset tvättar.

Vill du veta mer om forskningen i HSB Living Lab? Eller bara hålla koll på vad som händer i huset. Då ska du definitivt prenumerera på vårt nyhetsbrev. Anmäl dig här.

Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev kan du göra det här.