Följ HSB Riksförbund

Årets Fastigopris till HSB Göteborg!

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2011 08:21 CEST

Årets Fastigopris till HSB Göteborg!

HSB Göteborg var ett av de tre byggföretagen som valts ut att gå till final för Fastigopriset. Vi fick stolt ta emot förstapriset för vårt föredömliga sätt att som arbetsgivare aktivt arbeta med mångfald- och likabehandlingsfrågor.
- Vi är jätteglada och stolta! Priset är ett mycket gott betyg på att vi är en bra arbetsgivare i bygg- och bostadsbranschen, säger Emma Hård, personalchef.

HSB Göteborg mötte tuff konkurrens i årets tävlingen som hade fokus på det medlemsföretag som är bäst på att arbeta med lokal lönekartbildning. Både Stångåstaden och Newsec aspirerade på högsta plats på prispallen.
- Jag är helt säker på att det höga NKI vi har beror på just vårt internt höga NMI. Medarbetarna på HSB Göteborg trivs bra och det ger resultat. De höga resultaten vi har bekräftar att vi arbetar på helt rätt sätt när det gäller löneprocesshanteringen, säger Emma Hård.

Priset är en mycket vacker glasskulptur gjord av konstnären Leif Ahrle.

Bakgrund:
Fastigopriset har delats ut sedan 2010. Syftet med Fastigopriset, som delas ut en gång om året, är att synliggöra fastighetsbranschen och visa på att den är attraktiv att arbeta inom. Att belöna ett företag som på ett föredömligt sätt arbetat med den lokala lönekartbildningen. Till grund för priset ligger en webbenkät där respondenten får svarar på 70 frågor. 
 
Bedömningskriterierna för Fastigopriset låg i följande begrepp;
Lönebildning och lönesättning
Mångfald och likabehandling
Tillämpning av kollektivavtal och samverkan
Arbetsmiljöarbete
Kompetensutveckling och kompetensförsörjning
Ledarskapsutveckling
Engagemang för företagets mål och verksamhetsutveckling

Vill du veta mer, kontakta
Emma Hård, personalchef HSB Göteborg
Telefon:031-85 93 45
E-post: emma.hard@gbg.hsb.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.