Gå direkt till innehåll
Anders Lago i sitt inledningstal på HSB-stämman:  "Jag vill tillsamman med er sätta HSB på kartan"

Pressmeddelande -

Anders Lago i sitt inledningstal på HSB-stämman: "Jag vill tillsamman med er sätta HSB på kartan"

Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje valdes på torsdagen till ny förbundsordförande i HSB och han möttes av ljudliga ovationer från stämmodeltagarna som tydligt visade att valet var populärt.  

 - Jag vill tillsammans med er på ett nytt sätt sätta HSB på kartan och göra HSB känt även utanför medlemsleden, sade Lago i sitt tacktal till stämman.  

Lago levererade också en tydlig uppmaning till alla ledande företrädare i HSB att ta på sig ledartröjan och återta HSBs ledande position i utvecklingen av boendet.  Han manade HSB att bli en tydligare aktör när det gäller att bidra till att öka bostadsbyggandet.  

- Vet ni, om man ställer alla i led, kommer Stockholms bostadskö starta här vid Folkets Hus i Stockholm och sträcka sig ända till Norrköping, 16 mil bort.  

Lago ansåg att det böver byggas minst en halv miljon bostäder på tio år i Sverige .  

 - Om det på 60-talet gick att bygga en miljon bostäder på tio år, måste det förstås vara möjligt femtio år senare, bygga hälften så många bostäder på samma tidsperiod. Det är inte alls omöjligt om alla samverkar och börjar nu, sade Lago.  

Han levererade också en tydlig uppmaning till byggföretagen och regeringen  när det gäller att ta itu med de skenande byggkostnaderna.  

 - Det är åtgärder som måste till och inte fler utredningar. Regeringen måste på allvar ta itu med att bryta upp byggföretagens oligopolmarknad, där några få aktörer dominerar helt och kan sätta sina egna priser, sade Lago          

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden