Följ HSB Riksförbund

Arkitektkontoret som får bygga Stockholms nya landmärke presenteras den 23 november på Bostadsrättsmässan

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2013 08:29 CET

I våras började tre arkitektsamarbeten att rita på vad som kan komma att bli Stockholms nya landmärke, i HSB Stockholms projekt 2023. Arkitekterna har sedan dess projekterat på tre olika platser i Stockholms innerstad: Västerbroplan, Tekniska nämndhuset och Hagastaden. Nu är det dags att kora det vinnande bidraget.

HSB Stockholm kommer arbeta vidare med det vinnande bidraget och målet är att en byggnad ska stå klar till 100-årsjubileet år 2023.

Allmänheten har kunnat rösta på sina favoritförslag i alla deltävlingar på HSB Stockholms Facebook. Intresset har varit stort och många har även kommit med tankar och förslag kring vad de förväntar sig av sin bostad i framtiden.

– Vi har sagt att vi vill lyfta framtidens boende i och med detta projekt. Arkitektkontoren har presenterat genomtänkta analyser och riktigt bra lösningar. Tillsammans med allmänhetens åsikter hoppas vi att projektet ska mynna ut i bostäder som är både spektakulära, smarta och möter våra medlemmars behov, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

I samband med Bostadsrättsmässan anordnar HSB Stockholm distriktsstämma. Där kommer alla kontor att berätta om sitt arbete, innan det är dags för prisutdelning.

Var: Kistamässan

När: Lördagen den 23 november. Registrering startar kl. 14:15. Stämman startar kl. 15:00

Mer information: Linda Annwall, 0734-03 42 54, linda.annwall@hsb.se

Föranmälan: Stämman och prisutdelningen är öppen för all press, men föranmäl er gärna till anna.karlsson@hsb.se  Föranmälda journalister får även pressmaterial skickat till sin e-post efter prisutdelningen.

Läs mer om tävlingen på www.hsb.se/stockholm/2023 
Läs mer om tävlingsbidragen www.hsb.se/stockholm/2023/bidragen  
HSB Stockholm på Facebook https://www.facebook.com/HSBstockholm

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.